Nyheter

RG Förvaltning bygger sina första lägenheter i Eskilstuna

– Vi kunde inte haft ett mer passande premiärprojekt i Eskilstuna, säger Anders Kruhsberg, VD för RG Förvaltnings AB. Möjligheten att kunna förvalta en del av Eskilstunas historia i Munktellområdet med att bygga dessa fastigheter i en arkitektur och utformning som bevarar det historiska i området passar oss, i vår vision om hur vi vill bygga bostäder med ett långsiktigt perspektiv, väldigt väl.

I direkt anslutning till Eskilstunaån och det norra brofästet av den nya gångbron Västerbron har 2 huskroppar i varierande höjd med 35 lägenheter börjat uppföras. Dessa är utformade lite som radhus fast i stan och den mest representerade lägenhetsformen kommer att vara 4:or i etage med rymliga balkonger/uteplatser.

En strikt yttre fasad med tegel, som anspelar på områdets industrihistoria, kompletteras med en mjukare grönskande innegård med loftgångar till de övre lägenheterna. I perfekt läge mot ån finns även en lokal för lämplig näringsverksamhet.

Inflyttning är satt till oktober 2019. Byggnaderna blir miljöcertifierade hus enligt Miljöbyggnad – Silver.

Den 9/3 togs det första spadtaget på temat ”Det nya möter det gamla”. Med hjälp av bland annat kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson, Munktellmuseet, VCE, barn från British Mini förskola samt självaste Johan Theofron Munktell (som skulle fyllt 213 år i dagarna) blev det ett lyckat och välbesökt firande!

Byggherre:Reinhold Gustafsson Förvaltnings AB
Totalentreprenör: Byggnadsfirma G Insulander AB Arkitekt: Joliark genom Per Johansson och Sandra Ström
Projektledning: PQ Projektledning
Antal bostadsrätter: 35 st samt 1 lokal
Inflyttning: Oktober 2019

Fakta:
RG Förvaltning – Företaget har sedan det grundades 1956 av byggmästare Reinhold Gustafsson, varit verksamt med bostadsbyggen i egen regi och entreprenader i Stockholmstrakten. Reinholds svärson Jan Kruhsberg startade om efter byggkrisen i mindre regi och byggde upp det projektutvecklingsbolag som idag drivs och ägs av hans son, tillika Reinholds barnbarn, Anders Kruhsberg. För Anders, som är född och uppvuxen på landet utanför Eskilstuna, är det självklart och mycket roligt att nu även få vara med att utveckla sin hemstad. BRF Förstlingen är det första av flera planerade bostadsprojekt RG Förvaltning står inför i Eskilstuna.