Nyheter

Reflex representerade i The Architectural Reviews katalog över Mipim

När Mipim startar i Cannes idag listar tidningen The Architectural Review de mest intressanta projekten i en speciell Mipim-utgåva. Ett av få svenska projekt som omnämns är Reflex Arkitekters projekt “Kineum” för Plazer och NCC.

Kineum är ett nytt slags kontorshus i Göteborgs klassiska arbetarstadsdel Gårda, ett stenkast från centrum. I ett unikt samarbete mellan NCC och Platzer uppförs en 27 våningar hög byggnad som kommer att präglas av rörelse, samverkan och mångfald. Här skapas flexibla och inspirerande lokaler där du kan skräddarsy din arbetsplats eller sitta i vårt blivande coworking-kollektiv.

Projektnamnet Kineum kommer från grekiskan, och betyder sätta i rörelse. Total area ovan mark är 30 000 m2.

Reflex Arkitekter har ritat projektet som kommer att bli färdigställd år 2020.

– Kineum är ett prestigeprojekt som vi är väldigt stolta över. Hur skapar man ett kontorshus som ska vara relevant även i framtiden? Vi lever i en spännande tid då både arbetsplatser och affärslokaler är under stark förändring. Därför ställer ett projekt som Kineum stora krav på framtidssäkra lösningar, säger Marco Testa, vd för Reflex Arkitekter.

Reflex Arkitekter är på plats i Cannes på Mipim och är såklart stolta över att vara representerade i The Architectural Reviews Mipim-katalog.

– Det här gör ju resan ännu roligare! Det är en fjäder i hatten för oss att vi är med i den internationella toppen när det gäller utveckling av kontor, säger Marco Testa.

Läs mer om Kineum på https://www.kineum.se

Bild: Reflex Arkitekter