Nyheter

Kamprads testamente offentligt

Ingvar Kamprads arv går till barnen, men också till satsningar i Norrland. Det visar testamentet som nu blivit offentligt. En del av arvet kommer gå till satsningar i Norrland genom familjens stiftelse.  

– Ingvar Kamprad har alltid varit intresserad av Norrland och ofta varit där. Han ville göra det möjligt för unga människor att leva där och inte behöva flytta, säger Per Heggenes, chef för Ikea Foundation och tidigare talesperson för familjen Kamprad, till DN. 

Familjen Kamprads stiftelse grundades 2011 och har i dag medel för 4,7 miljarder kronor.

Den inriktning som Ingvar anger i testamentet, utveckling av företagsverksamhet i Norrland, ligger väl inom ramen för stiftelsens övergripande mål. Arvet ger oss ännu bättre möjligheter att fortsätta utveckla stiftelsen och göra nytta, kommenterar Lena Fritzén, verkställande ledamot i Familjen Kamprads stiftelse.