Nyheter

Cernera förvärvar fastighet i knalleland

Cernera utökar sitt bestånd med drygt 7 300 kvadratmeter kontors- och lagerytor genom förvärv av fastigheten Armbåga 1 i Borås.

Armbåga 1 ligger i ett kommersiellt attraktivt område i Knalleland, nära Borås Arena. Idag finns bland andra Play Nöjesdistribution och Aventi i fastigheten och det finns utrymme för fler hyresgäster.

Fastigheten byggdes 1898 med tillbyggnader 1909 och 1915. På 1990-talet renoverades den till kontors-och industrihotell. Kontorsytorna i fastigheten är moderna och väl uppdaterade. Lagerytorna är flexibla och det finns både last- brygga, hissar samt port i marknivå.

– Armbåga ligger strategiskt bra till i ett av Borås starkaste handelsdistrikt, nära även till flera restauranger och bostadsområden. Det finns också bra parkeringsmöjligheter. Lokalerna är välskötta och vi ser en bra utvecklings- potential i fastigheten, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

Ytorna i byggnaderna fördelar sig i dagsläget som cirka 4 600 kvm kontor och resterande yta lager. I dagsläget är allt uthyrt men några attraktiva kontors- och lagerytor kommer att bli hyreslediga under 2018.

Cerneras mål är att alltid erbjuda bra lägen med en tilltalande inre och yttre miljö samt god arkitektur.

– Cernera jobbar långsiktigt för ett attraktivt Borås och sätter kundens behov i fokus. Därför ser vi dem som rätt köpare, säger Mikael Gunnarsson, representant för säljarna.

Genom förvärvet förstärker Cernera sin position som en av Borås starkaste fastighetsaktörer.