Nyheter

Ekornes presenterar årets stora nyhet: Stressless Dining

Ekornes tar med den välkända Stressless-komforten vidare in till matsalen och presenterar årets stora nyhet: Stressless Dining.  Stressless-matstolen ser ut som en helt vanlig stol, men har inbyggte systemer som gör att den följer din sittställning. Stolarna finns i flera varianter och kan kombineras med matchande matbord.

Stressless-matstolarna har en funktion som ger en behaglig gungfunktion. Dessutom gör det inbyggda Glide-systemet att ryggdel och sits följer dina rörelser så att du kan luta dig tillbaka när du så önskar.

När du lutar dig fram över bordet för att äta, anpassas sitsen automatiskt och gör så att du får ett minskat tryck under benen. Samtidigt får du bra ryggstöd. Om du vill vila kan du luta dig bakåt. Då kommer sitsen att glida fram, vilket ger dig en mer öppen och behaglig sittställning, förklarar Arve Ekornes, ansvarig för företagsutveckling i Ekornes ASA.

Matplatsen 2.0
Sedan lanseringen av den första Stressless-fåtöljen 1971 har Ekornes utvecklat Stressless kontinuerligt. Sedan dess har flera funktioner tillkommit, och varumärket används nu både i soff- och tillbehörsprodukter. Komfort och kvalitet står alltid i fokus. På Ekornes är man glad över att nu kunna föra den välkända Stressless-komforten vidare till ett nytt användningsområde i tusentals hem.

– Stressless-fåtöljen introducerades när tv:n flyttade in varje hem, något som förde med sig nya möbleringsbehov. Vi märker återigen av en förändring i användningsmönstret där köket smälter samman med vardagsrummet. Vi tillbringar alltmer tid runt matbordet som har blivit den nya samlingsplatsen för familj och vänner. I och med den förändringen blir behovet av att sitta bättre och kunna variera sittställning större, säger Arve Ekornes.

Stort utbud
Stressless-matstolar finns i fyra olika dyndesigner med både hög och låg rygg. Stolarnas ben och de matchande matborden finns i två olika utföranden. Det finns ett stort utbud av klädslar, och trävirket finns i fyra varianter.

Positivt mottagande av handlarna 
Ekornes har arbetat med det nya Dining-konceptet under lång tid och i november 2017 presenterades det för första gången under Ekornes nyhetslansering i Ålesund.

– I Sverige har denna nya produktlinje blivit mycket väl mottagen av våra återförsäljare som är hungriga på att presentera Stressless Dining för sina slutkunder, säger Sverigechefen Johannes Liivrand.  Stressless Dining finns sedan ett par veckor tillgängliga på den svenska marknaden.

Stressless® är ett registrerat varumärke som ägs av Ekornes ASA, Norge. Märket används på Ekornes kollektion av vilstolar, sofa, matstolar, matbord och tillbehörsprodukter, sålda i mer än 40 länder. Sedan introduktionen 1971 har över 9,6 miljoner Stressless®-sittplatsen sålts. Varje dag produceras över 1500 Stressless®-sittplatsen i koncernens fabriker i Västra Norge. Stressless® är ett av världens mest kända varumärken inom möbelindustrin.