Nyheter

AddMobile tecknar koncernavtal med Erlandsson Bygg för mobil arbetsorder

AddMobile, en av Sveriges ledande utvecklare av e-verktyg för bygg-, anläggnings- och transportbranschen, utökar nu sitt långa samarbete med Erlandsson Bygg AB med ett koncernavtal för mobil arbetsorder. Första etappen i implementering sker i Region Väst. Den mobila arbetsordern kompletterar tidigare avtal om elektroniska körjournaler och personalliggare och kommer att bidra till en effektivare administration av såväl orderhantering som fordons- och personalstatistik.

Erlandsson Bygg AB är Sveriges största privatägda byggföretag och ingår i Erlandsson Holding. Sedan 2011 har AddMobile och Erlandsson Bygg AB ett samarbete vad gäller elektroniska körjournaler och personalliggare. Detta avtal utökas nu för att även inkludera mobil arbetsorder. Efter drygt ett års pilotprojekt implementerar Erlandsson Bygg AB – Region Väst 30 användare av mobil arbetsorder i en första etapp.

– Våra medarbetare för bygg- och anläggning kan ha upp till sex olika projekt per dag. Med så många uppdrag varje dag är det viktigt att effektivisera det administrativa arbetet. Implementeringen av mobil arbetsorder gör det möjligt för både fält- och kontorspersonal att spara tid. Tid som i stället kan läggas på fler projekt men som även gör orderhanteringen effektivare och säkerställer vårt arbete åt kunderna säger Tobias Hagrenius, verksamhetsutvecklingschef på Erlandssons Bygg AB, Region Väst.

Sedan år 2011 har större delen av Erlandssonkoncernen använt AddMobiles elektroniska körjournal i sina verksamheter. I samband med att den nya lagen om elektronisk personalliggare trädde i kraft 2016 bad Erlandssonkoncernen AddMobile ta fram en lösning för ett ID06 system och sedan dess har Erlandsson Bygg AB även använt AddMobiles elektroniska personalliggare.

– Erlandsson Bygg AB har varit en viktig kund och samarbetspartner i utvecklingen av våra produkter. De är nyfikna, intresserade av teknik och vill ständigt prova nytt för att förbättra arbetsprocessen. De har även visat intresse för att testa framtida produkter och kommer på så vis fortsatt hjälpa oss i utvecklingen av fler e-verktyg, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

Erlandsson Bygg AB har 1300 anställda inom hus- och bostadsproduktion på 34 regionkontor runt om i Sverige. Bolaget har en budgeterad omsättning på cirka 5,6 miljarder kronor för 2018.

Foto: Erlandsson Bygg AB