Nyheter

Nu har Hammarkullen fått sin efterlängtade matbutik

Behovet av en lokal butik med dagligvaror har varit stort i Hammarkullen under lång tid. Efter en rejäl ombyggnation av Hammarhallen har drömmen blivit sann. Nu är den nya butiken invigd.

Under hösten byggde GöteborgsLokaler och Hammarhallen ut butiken och passade samtidigt på att fräscha upp lokalerna. Därmed förvandlades den populära fruktaffären till en lokal matbutik. Butiksytan är efter ombyggnaden cirka 230 kvadratmeter och kommer att erbjuda upp till 3000 olika artiklar.

– Nu kan vi äntligen erbjuda våra kunder en rejäl kyl- och frysavdelning. Dessutom kommer vi att satsa ännu mer på mejerivaror, säger Charbel El-Helou, ägare av Hammarhallen.

Ända sedan Konsum stängdes i Hammarkullen för många år sedan har GöteborgsLokaler verkat för att få en av livsmedelskedjorna att etablera sig i området. En del har tackat nej beroende på närheten till Angered Centrum och att det etablerats flera livsmedelsbutiker där och på andra konkurrerande handelsplatser. En del på grund av kostnader för nybyggnation.

– Därför känns det extra bra att hammarkulleborna nu får ett större utbud och möjlighet att handla sina varor lokalt, säger Annelie Nithander centrumutvecklare på GöteborgsLokaler.

Den 1 mars hölls den officiella invigningen av nya Hammarhallen. Det firades med chokladutdelning och besök från en av karaktärerna i den populära barnserien Paw Patrol.

På bilden:
Charbel El-Helou är, tillsammans med George Kevork Artin, ägare av Hammarhallen.
Foto: Markus Andersson