Nyheter

Nypremiär för ArkDes i juni

I juni öppnar ArkDes i ny skepnad. Storsatsningen Public Luxury med specialgjorda verk av några av Sveriges främsta arkitekter, formgivare och konstnärer och bygget av det nya utställningsrummet Boxen visar på ArkDes nya identitet som ett museum och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.

– Juni 2018 blir en spännande månad på ArkDes. Då öppnar Public Luxury, en brokig och tät utställning med stora specialgjorda verk som relaterar till pågående diskussioner om arkitektur och design i våra gemensamma miljöer och framtiden för svenska städer. Vi öppnar även det nya utställningsrummet Boxen, en plattform för ny experimentell design och arkitektur, ritat av det unga arkitektkontoret Dehlin Brattgård. Dessutom kommer vi att använda utrymmet utanför museet för installationer, till exempel en dansbana som alla är välkomna att använda och en serie utställningar och workshops i samarbete med Tensta Konsthall. Allt kommer att ha fri entré och är ett led i vår ambition att vara ett museum av internationell betydelse och en plattform för det senaste inom svensk arkitektur och design, säger Kieran Long, överintendent på ArkDes.

Nyöppningen innebär ombyggnad av ArkDes lokaler. Som en konsekvens av detta kommer ArkDes utställningar hållas stängda 19 mars till och med 31 maj. Biblioteket kommer dock att vara öppet som vanligt, likaså ges familjesöndagarna som vanligt under ombyggnadsperioden. I vår startar dessutom en ny tvärvetenskaplig programserie – Planetary Protocols – där inbjudna internationella tänkare och praktiker som Beatriz Colomina, Durga Chew-Bose och Cooking Sections presenterar sina arbeten och ger sina perspektiv på arkitektur, urbanism, design och identitet.

På bilden:
Public Luxury: Dansbana! skapar offentliga platser för dans. Av Anna Pang, Anna Fridolin och Teres Selberg.
Foto: Nicklas Dennermalm