Nyheter

Newsec stärker banden till danskt rådgivningsbolag

Newsec har sedan april 2016 ett franchiseavtal med det danska rådgivningsbolaget Newsec Egeskov & Lindquist. Efter snart två års framgångsrikt samarbete går nu Newsec in som delägare i verksamheten och tydliggör därmed det redan starka fotfästet i grannlandet.

Newsec arbetar inom två tjänsteområden, Property Asset Management och Advisory. De senaste åren har verksamheten vuxit kraftigt genom förvärv inom Property Asset Management, nu senast med Newsec Datea i Danmark. I och med den här affären expanderar också rådgivningsbenet och Newsec blir ägare av mer än en tredjedel av aktierna. Det öppnar för satsningar på ännu bättre kundupplevelser över landsgränserna.

– När vi inledde samarbetet med Egeskov & Lindquist var det med förhoppningen om att på sikt kunna stärka banden ytterligare. Vi kan nu konstatera att förlovningstiden varit lyckad och att vi båda vill gå vidare in i ett riktigt äktenskap. Vi ser fram emot att nu jobba ännu närmre och ytterligare vässa erbjudandet till kund, säger Henrik Granström, chef Newsecs rådgivningsverksamhet.

Affären träder i kraft den första mars och det danska bolaget byter samtidigt namn till Newsec Advisory A/S.

– Vi är väldigt glada över att bli en riktig del av Newsec-familjen som vi har haft ett bra och givande samarbete med de senaste två åren. Vi har nu ännu bättre möjlighet att kombinera vår lokala närvaro och närheten till kund med ett internationellt nätverk, gedigen data och muskler att investera i kraftfulla analysverktyg, säger Henrik Lyngskjold, chef Newsecs danska rådgivningsverksamhet.