Nyheter

Andreas Norbrant föreslås bli Malmös stadsdirektör

Kommunstyrelsen föreslår att Andreas Norbrant blir ny stadsdirektör i Malmö. Han har sedan i höstas varit tillförordnad stadsdirektör och kommer närmast från tjänsten som direktör för förskoleförvaltningen i Malmö.

Andreas Norbrant har många års erfarenhet av Malmö stads verksamheter där han 2002 började som ekonomichef i Kirsebergs stadsdelsförvaltning. Däremellan har han haft flera olika chefsposter i stadens organisation, bland annat som stadsdelschef i först Västra innerstaden och sedan Limhamn-Bunkeflo.

Andreas Norbrant är 52 år, har utbildat sig inom främst statsvetenskap och kommer från början ifrån Växjö.

Rekryteringen har hanterats av kommunstyrelsens arbetsutskott, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), Andreas Schönström (S) samt Torbjörn Tegnhammar (M), och det är ett enigt arbetsutskott som föreslår Kommunstyrelsen att förordna Andreas Norbrant som stadsdirektör från och med den 8 mars.

Intresset för tjänsten har varit stort, och flera kvalificerade och erfarna kandidater har intervjuats.

– Det är i tuff konkurrens vi har valt att förorda Andreas Norbrant som stadsdirektör. Han har lång erfarenhet och gedigna kunskaper om hur staden fungerar och vad som behöver göras framåt. Han har genom åren bevisat att han förmår leda och utveckla på ett sätt som skapar delaktighet, engagemang och ansvarstagande, och under tiden som tillförordnad stadsdirektör har han visat att han är personen vi söker, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

– Jag kan bara gratulera Andreas Norbrant som väntas få ett av Sveriges mest spännande jobb. Jag ser framemot att fortsätta att utveckla Malmö tillsammans med honom, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

– Jag välkomnar Andreas Norbrant till rollen som stadsdirektör. I honom ser jag den förändringsledare som jag har sökt efter i rekryteringsprocessen. Jag ser framförallt fram emot ett ledarskap som leder till ett ökat samarbete mellan Malmö stads olika förvaltningar och stadskontoret, säger Torbjörn Tegnhammar (M).

Foto: Rebecca Gustafsson