Nyheter

Lättare att finansiera husdrömmen

Efter den senaste tidens allt tuffare regler för bolån med bolånetak och amorteringskrav, lanserar VårgårdaHus idag en unik betalningsmodell som istället underlättar finansieringen av nybyggda småhus. Företaget kallar den för ”Bygg Drömhuset nu. Betala vid inflyttning!”

Betalningsmodellen innebär att kunden bara betalar en uppläggningsavgift vid kontraktsskrivningen och resten först när man flyttar in i det färdiga huset. På så sätt slipper kunderna betala dyra banklån under byggtiden då man ju samtidigt har sin vanliga boendekostnad att tänka på.

–  Vi på VårgårdaHus vill göra det enklare för våra kunder att förverkliga sina husdrömmar. En del i detta är att våra kunder nu slipper att betala en ökad boendekostnad under byggtiden. Samtidigt borde detta underlätta för kunderna att få bra bolån hos bankerna, eftersom huset är färdigbyggt när lånet träder i kraft, säger Per-Erik Bonander, vd på VårgårdaHus.

Detta är ett historiskt steg i småhusbranschen, att en hustillverkare går in och tar över bankernas traditionella bygglån, sk byggkreditiv. VårgårdaHus betalmodell underlättar finansieringen och är en stor fördel för alla som vill bygga ett eget hus. Och behovet av bostäder är enormt i landet. Enligt Boverket är behovet så stort som 80 000 bostäder per år fram till 2020 och ser vi ytterligare fem år framåt så är det totala bostadsbehovet i Sverige 600 000 bostäder fram till 2025.

– Detta är vårt bidrag till ett ökat bostadsbyggande i landet. Vi hoppas att detta ska underlätta för våra kunder, inte minst för alla unga barnfamiljer, att kunna bygga ett eget hem så som de vill ha det, säger Per-Erik Bonander.

VårgårdaHus är en av Sveriges snabbast växande småhustillverkare. Sedan 2010 har man tredubblat försäljningen. Nu börjar nästa fas i expansionen med en tydlig målsättning att nå en halv miljard i omsättning 2020, att fördubbla försäljningen till 600 hus per år 2022 och nå en omsättning på 750 MSEK.

– En nyckel till vår framgång är att vi på VårgårdaHus har en enkel affärsidé, vi förverkligar husdrömmar. Att bygga hus är för många livets största affär, då är det viktigt att få det som man vill ha det. Man kan inspireras av våra 47 husmodeller, men även föreslå förändringar och vi ritar om utan extra kostnad. Det goda hantverket ingår i paketet. Vår vision är att ha branschens nöjdaste kunder, säger Per-Erik.

Ett kvitto på att man lever upp till sin vision är att man under förra året blev utsedda till att ha de nöjdaste kunderna bland Sveriges småhusköpare i en branschundersökning som gjordes av det oberoende analysföretaget Prognoscentret AB.

Under 2017 blev man också för tredje året i rad utsedd som ett av årets Superföretag i en totalundersökning av samtliga svenska aktiebolag som presenteras av Bisnode och Veckans Affärer. Kraven är stenhårda – bara drygt en promille av alla bolag hamnar på denna lista. Av 430 000 svenska aktiebolag är det bara 641 som klarar kraven, VårgårdaHus kan stoltsera med plats 55 på denna lista.

– Det här för också det positiva med sig att vi kommer att ha ett kontinuerligt behov av nyrekrytering i både produktionen och på kontoret, avslutar Per-Erik Bonander.