Nyheter

Lunds första ”Drömplank” sätts upp imorgon

Lunds första ”Drömplank” sätts upp imorgon den 27 februari i samband med det allra första spadtaget i byggnationen av bostadshuset Central Park vid Stadsparken i Lund.

Ordföranden i Byggnadsnämnden Björn Abelsson (S) och andra representanter för Lunds kommun kommer att vara på plats, samt de parter som är inblandade i bostadsprojektet. Och representanter från Veidekke.

Drömplanket är Veidekkes tolkning av ett fenomen som har spridits över hela världen. Allt startade 2011 då Candy Chang, efter att hon förlorat en närstående, målade väggen på ett övergivet hus med kalkfärg. På väggen skrev hon sedan orden ”Before I die I want to…”. och lämnade kritor för att förbipasserande skulle kunna fylla i vad de vill åstadkomma, uppleva och uppnå innan de dör. Idén blev en enorm succé och har sedan dess spridit sig till mer än 300 väggar i över 50 länder runt om i världen. Originaltexten har i Veidekkes tolkning blivit ”Innan jag dör vill jag bo…”.

Nu är det dags för lundaborna att dela med sig av sina boendedrömmar! Drömplanket kommer att finnas på plats från och med tisdag 27 feb till och med fredag 30 februari.

– Med Drömplanket vill vi involvera våra köpare och boende i Lund och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande projekt, säger Karin Schening, Försäljningschef i Region Skåne, Veidekke Bostad.

Snabbfakta om Central Park:
Lägenheterna: Sammanlagt 147 bostadsrättslägenheter i etapp ett, två och tre, 1-3 rok
Pris: 1 245 000 kr – 2 950 000 kr
Antal våningar: 6 till 10 våningar
Säljstatus: 84 antal sålda lägenheter
Inflyttning: Från sommaren 2019
Arkitekt: Sydark Konstruera, Mårten Belin och Pernilla Knutson
Adress: Finalgatan 15 A–C

Bild: Veidekke