Nyheter

Modernast i Sverige

Det var 25 år sedan det byggdes en ny kommunal gymnasieskola i Göteborg. Nya Lindholmens tekniska gymnasium på Lindholmen samlar fem utspridda gymnasieprogram i en ny femvåningsbyggnad. Höstterminen 2020 flyttar cirka 1000 elever in i en skola där byggnaden i sig kan användas i elevernas undervisning.

Med den råa tegelfasaden och ett sågtandat tak försett med solceller blir nya LTG ett spännande komplement till den prisade Kuggen en bit därifrån.

– Detta är ett fantastiskt byggprojekt och det har varit en lång resa, men nu är vi äntligen i ett läge där vi ska starta byggprojektet mer handgripligen och på en detaljerad nivå, säger Ulrika Videli, byggprojektledare på lokalförvaltningen.

På måndag kommer kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson att tillsammans med tillträdande ordföranden i utbildningsnämnden, Ingrid Andreae, och ordföranden i lokalnämnden, Elisabeth Undén, gräva ett symboliskt första spadtag för nya Lindholmens tekniska gymnasium. På plats finns också elever och personal, byggprojektledare och entreprenörer med flera.

Fakta om Nya Lindholmens tekniska gymnasium:
Skolan samlar programmen för industriteknik, teknik, sjöfart, el och energi samt vvs och fastighet. Byggnadens värme och el kommer från solenergi, berg- eller fjärrvärme. Tak, fönsterglas och delar av fasaden innehåller teknik med solenergi.