Nyheter

Smart regel för att underlätta ditt byggande

Att effektivisera byggandet med en smart lösning gynnar alla parter involverade i byggprocessen. En riktigt smart lösning tar däremot även hänsyn till miljön. Med fermacell Smartregel (bilden), ett regelsystem i trä, tas både människa och miljö i beaktning, medan man uppnår ett spikrakt resultat.

En regel är mer än bara en byggnadsdetalj, det är en viktig komponent i husets stomme. Därför är det viktigt att välja en regel som är enkel att arbeta med, samtidigt som den uppnår bästa möjliga resultat.

Fermacell Smartregel är en väggregel avsedd för icke bärande mellanväggar och är framtagen för att underlätta byggandet. Systemet är skräddarsytt för att vara enkelt att hantera, kapa och skarva, samtidigt som det är försett med ordentliga öppningar som gör det enkelt att montera flexslang och installationer för el, data, larm m.m.

Ett patenterat system för rakare och stabilare väggar
Träregeln tillverkas i de småländska skogarna och är sedan 15 år tillbaka baserad på en patenterad idé som innebär att man bl.a. använder sig av ytveden, det vill säga ytterkanten av trästocken, vilket gör att regeln håller sig rak. Lennart Nordlund, vars bolag Smartax Byggmaterial AB, har tillverkningsrättigheten, berättar:

– Smartregeln skapar fördelar för alla i byggprocessen. Den är enklare för snickaren att arbeta med då den är lätt att såga och erbjuder en bredare yta att skruva i. För elektrikern innebär det mindre ljud vid hantering och lättare håltagning, medan det för målaren blir lättare att spackla och uppnå toppresultat då skarvarna är jämnare.

– Jag grundar alla mina produkter på fyra hörnstenar och det är: miljö, det vill säga, att materialet är miljöklassat, ergonomi och arbetsfysik, att det är lätt att hantera, att materialet är ekonomiskt försvarbart att använda, och slutligen, att slutprodukten blir bättre än det man redan hittar på marknaden idag. Allt det uppfyller Smartregeln.” avslutar Lennart.

Enkelhet ger toppkvalitet
Sedan förra året ingår Smartregeln i fermacells produktkatalog. Daniel Byberg, försäljningschef i Sverige, berättar varför det var en självklarhet för fermacell att ta över försäljningen.

– För oss är det viktigt att hela tiden tänka smartare. Med Smartregeln kan vi erbjuda ett alternativ till traditionella stålreglar. Den är smidig att arbeta med, ger ett optimalt och rakt resultat och är lättare än en vanlig träregel. Och som pricken över i:et är den dessutom Svanenmärkt, säger han.

Fermacell Smartregel limmas ihop av råvara från granstockens sidobrädor, vilket gör den formstabil och spänningsfri och gör det enklare att fästa gipsskivor. Använder man fermacells egna fibergipsskivor kan man dessutom med fördel montera dessa med klammer på Smartregeln, vilket gör monteringen ännu snabbare och smidigare.