Nyheter

Podcomp snart störst i Sverige

Podcomp AB i Öjebyn utanför Piteå är snart störst i Sverige när det gäller tillverkning av produkter i glasfiberarmerad polyester. Produkten man gör är prefabricerade badrum.

– Vi tror stenhårt på produkten. Vi är ensamma i Sverige om att göra prefabricerade badrum anpassade för trähus. I och med att trähus är på frammarsch och lovordas för sin miljövänlighet hoppas vi att marknaden kommer att fortsätta öka, säger Podcomps vd Peter Lundmark.

Podcomp är en del i husindustrins strävan att rationalisera byggande av hus, genom att tillämpa liknande produktionsmetoder som bilindustrin. Hustillverkare vill inte längre vänta på att betong, spackel och limmer ska torka.

Podcomp strävar också mot att öka hållbarheten, målet är att helt komma bort från de syntetiska materialen och istället använda biobaserade material.

Företaget har 42 anställda och en omsättning på 45 miljoner kronor. 50 procent av de anställda är kvinnor. I år räknar man med att bli 50 anställda och ha en omsättning på 70 miljoner.

Foto: Lennart Håkansson