Nyheter

K-rauta och Onninen satsar för fullt i Karlstad

Det är full fart på norra Bergvik och på Körkarlsvägen i Karlstad. K-rauta och Onninen kommer till sommaren att öppna ett helt nytt varuhus för såväl proffs som konsumenter. Det blir ett K-rauta varuhus och en Onninen Express under samma tak.

Detta är ett steg i hur bygg- och installationsproffs samt konsumenter får en stark partner och leverantör för att lyckas med sina projekt.

Det nya varuhuset kommer att vara på 7 300 kvm vilket inkluderar en stor byggård för virke och andra skrymmande produkter samt en bygghall under tak med bilinfart. Varuhuset är även kopplat till e-handelslösningar via K-rauta.se samt Onnshop.se vilket ger möjlighet att boka beställningsvaror i förväg.

– Onninen och K-rauta har ett produktsortiment som matchar varandra. Därmed får proffskunder i Karlstad ett bredare sortiment på ett ställe. Proffskunderna kommer att bli servade på sina villkor med generösa öppettider, enkel varuhantering, pålitliga leveranser, brett beställningssortiment, hög personlig service samt en mötesplats för alla bygg- och installationsproffs. Vi har såväl bredden som nischen i vårt sortiment,  säger Tommi Kasurinen, tf landschef K Group’s Building and Technical Trade, Sverige

– För konsumenten kommer vi att ha det breda sortiment som våra konsumenter möter i alla K-rauta varuhus. Dessutom erbjuder varuhuset en tjänst där konsumenten får en dedikerad projektplanerare som hjälper kunden att på ett enkelt sätt förverkliga sina projektdrömmar, fortsätter Tommi Kasurinen.

En varuhuschef för K-rauta Karlstad är rekryterad. Inom kort påbörjas rekrytering av 30-40 medarbetare till såväl K-rauta som Onninen för att säkra full bemanning inför öppningen som sker i mitten av juli.

– Vi är mycket nöjda med läget och jag ser fram emot att få möjlighet att möta Karlstad med ett fullservice varuhus med generösa öppettider och en stark mötesplats för såväl proffs som konsument, säger Annika Larsson, blivande varuhuschef K-rauta Karlstad.