Nyheter

Innovativ fasadteknologi skapar stora fördelar för producenter

WICONA gör nu verklighet av en evolution inom fasadkonstruktioner – med nya WICTEC 50 evo. Ett nytt system för tyngre glasvikter, nytt tidseffektivt koncept för glasning, rakkapning och pålitliga anslutningslösningar: dessa tekniska fördelar karaktäriserar WICTEC 50 evo fasadsystem från WICONA.

Dessutom sätter WICONA nytt ljus på uttrycksfull formgivning och färgsättning genom WICTEC 50 evo COLLECTION.

“Tillsammans bygger vi framtidens stad”. Med detta koncept refererar WICONA inte enbart till planeringsfasen för föreskrivande led, utan också till producerande företag. Med WICTEC 50 evo fasadsystem vidgar WICONA spektrat av tillämpningar och optimerar både planerings- och montageprocessen för producenter. Henri Gomez, VP DACH / WICONA Brand, beskriver: “Med dessa innovativa produktdetaljer skapar vi helt unika fördelar för våra kunder på marknaden. Alla dessa fördelar kombineras till ett kunderbjudande med hög processäkerhet, flexibilitet i produktionen, tidsbesparande montage – och genom detta en prisfördel på marknaden.”

Maximala glasvikter med standardupplägg upp till 550 kg
För att möta marknadens efterfrågan på större glaspartier i fasaden och maximala transparenta ytor, erbjuder nu WICONA ett nytt koncept för tyngre glasvikter inom WICTEC 50 evo. Systemet klarar glasvikter på 150 kg mer jämfört med tidigare WICTEC 50 fasadsystem, fullt integrerat i standardsystemet. Detta ger maximala glasvikter på upp till 550 kg – med en slimmad siktlinje på 50 mm.

Tid- och kostnadsbesparing genom ny metod för glasning
Glasning av fasader med den nya, tidseffektiva glasningsteknologin med optimerade glashållare är en sann innovation. De tillåter linjär glasning genom punktvis infästning, vilket besparar producenter ett helt processteg vid glasning. När glaset är infäst kan täcklocken fästas direkt.

Rakkapning istället för komplicerad bearbetning
Rakkapning är en kostnadseffektiv lösning för att snabbt och pålitligt genomföra små till mellanstora fasadprojekt. Metoden med rakkapning och profiler utan urklinkning skapar stor frihet för design, då komplicerad bearbetning ersätts med systemanpassade detaljer. Nya förbindningar och självtätande skruvar gör installationen enkel samtidigt som kvalitetsnivån gällande anslutning och regnmotstånd kan säkerställas.

Pålitlig lösning för bottenanslutning mot nedre bjälklag
WICONA har utvecklat en ny komponent för centralt dränage i det känsliga området vid anslutningen mot den nedre bjälklaget. Detta tillåter kontinuerlig installation av den undre horisontaltätningen, vilket exempelvis gör att täcklock elegant kan fästas in. En ny typ av formanpassad vertikal- och horisontaltätning tillåter en kontinuerlig anslutning av täcklock och/eller paneler i området för anslutning. Systemanpassade detaljer skapar dessutom säkerställda anslutningar för fasadintegrerade element såsom fönster och dörrar.

Brett utbud av designvarianter för profilutformning
Namnet WICTEC 50 evo COLLECTION symboliserar ren designfrihet. Med sex nya profilutföranden and flertalet färgvarianter kan ett unikt och individuellt fasaduttryck skapas. LED-ljus kan integreras på insidan eller utsidan av profilen, vilket skapar spektakulära ljuseffekter. Ytterligare designvarianter kan skapas genom att använda valbara semi-transparenta täcklock eller färgade fyllningar.

Cradle to cradle (C2C) – certifierad
Precis som merparten av övriga systemprodukter från WICONA har WICTEC 50 mottagit C2C- certifikat på bronsnivå. C2C- certifikatet kompletterar och erbjuder ett alternativ till de välkända byggnadscertifikaten (DGNB, LEED, BREEAM, etc.). Dess kriterier är direkt relaterade till produkten och inte till byggnaden i sin helhet, vilket annars är vanligt. I fokus står istället tillverkarens ansvar, inklusive prefabricering och hela försörjningskedjan. Från ett planeringsperspektiv är det en fördel att veta att WICONAs olika system har minst C2C-certifikat på bronsnivå, något som ger en fördel på marknaden.