Nyheter

NCC bygger 96 hyresrätter i Kristianstad

AB Kristianstadsbyggen och NCC ska i ett partneringsamarbete uppföra fyra flerbostadshus i nya området Hammar i östra Kristianstad. Fokus i byggnationen är att skapa hållbara hyresbostäder med hög kvalitet. Ordervärdet förväntas uppgå till cirka 120 MSEK.

― På Stenskeppsvägen, mitt i nya Hammar bostadsområde, ska vi tillsammans med NCC nu planera för att bygga ett kvarter med hållbara hyresbostäder med hög kvalitet och gedigna materialval. Det blir ett bra komplement till staden som har ett behov av fler hyreslägenheter, säger Henrik Strand, VD, AB Kristianstadsbyggen.

Uppdraget är en totalentreprenad i två faser. I ett första skede ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera systemhandlingar i syfte att komma överens om en riktkostnad för uppdraget. Därefter sker byggnation.

I projektet ska fyra fyravåningshus med totalt 96 hyreslägenheter byggas. Husen är baserade på loftgångslösning med inglasade balkonger i bästa möjliga solläge, tegelfasader samt välplanerade och yteffektiva lägenheter. De 27 lägenheter som ligger på markplan har dessutom en egen uteplats. Projektet omfattar även markarbeten för att skapa en attraktiv utemiljö, med bland annat synligt dagvatten och gröna ytor.

– Nu fortsätter vi att bygga vidare i denna nya stadsdel i Kristianstad. Utöver de hyreshus vi ska uppföra tillsammans med AB Kristianstadsbyggen bygger vi även radhus i Hammar och har god kännedom om området. När stadsdelen är färdigbyggd kommer den att rymma cirka 400 bostäder, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building.

Projekteringsarbetet påbörjas omgående. Byggstart planeras till slutet av 2018 och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under 2020.

Affären beräknas uppgå till cirka 120 MSEK och kommer att orderregistreras i fjärde kvartalet 2018 i affärsområde Building, under förutsättning att parterna kommer överens om ett riktpris.

Illustration: Uulas Arkitekter AB