Nyheter

Kombinerade boendeformer i trähuset vid Getingen i Kalmar

I am Home vill hitta bostadsalternativ som passar för fler och blandar därför upplåtelseformer på kvarteret Tallbocken. Inom kort kommer förmedling och försäljning av lägenheterna att påbörjas.

– Vi vill ge de boende möjligheten till att själva bestämma om de vill investera i en lägenhet eller om man föredrar att hyra, säger Niklas Andersson, VD på I am Home.

– Vi ser mycket fram emot att presentera denna upplåtelsestrategi på kvarteret Tallbocken. Vi ser att det efterfrågas både små bostadsrätter och hyresrätter i centrala Kalmar och vill komma med ett erbjudande som passar för fler. Med insatser från 900 000 SEK så är bostadsrätterna ett utmärkt första steg på den egna bostadskarriären. Vill du hellre bo till en något högre månadskostnad och därmed slippa lån och insats så finns hyresrätten, säger Niklas Andersson.

– Vi strävar efter att utveckla och utmana branschen för att finna nya lösningar. I am Homes främsta fokus har varit att utveckla hyresrätter, som också dominerar i företagets projektportfölj. Nu breddar vi upplåtelseformen för att komma närmare ett bostadsalternativ som passar alla. Vi kommer troligtvis att kombinera hyresrätter med
bostadsrätter även i vårt kommande projekt vid Karlssons Äng i Kalmar.

Försäljningen av bostadsrätterna och förmedlingen av hyresrätterna kommer att ske via Pontuz Löfgren AB med start den 21 februari.

– Vi ser fram emot att sälja och förmedla de här bostäderna, säger fastighetsmäklare Eric Giljam, säljansvarig tillsammans med Jacob Gustafsson. Det är ett spännande och omtalat lägenhetsprojekt som sticker ut på marknaden. Smarta lösningar, samlingsplatser, balkonger, bra prisbild och ett centralt läge gör föreningen otroligt
attraktiv för framför allt den yngre målgruppen. Att kvarteret också får en blandad upplåtelseform ger ju en bredare målgrupp.

Det är totalt 46 stycken lägenheter i storlekarna ettor och tvåor på mellan 27 och 43 kvadratmeter. Lägenheterna är kvadratsmarta och huset har delade utrymmen genom bland annat så kallade ‘‘Plusrum’’ och gemensam terrass. Dessa finns hela tiden tillgängliga och ingår i avgiften respektive hyran som en förlängning av bostaden.
Inflyttning är planerad till augusti i år