Nyheter

Sibyllakedjan etablerar nytt i Västerås city

Den 15 februari slår Sahin Bakac upp dörrarna till sin Sibyllarestaurang på Sturegatan 11 i Västerås city. Därmed får Västeråsborna för första gången möjlighet att stifta bekantskap med Sibyllakedjans nya, moderna restaurangkoncept, som de senaste åren etablerats på allt fler orter.

Etableringen innebär inte bara ett breddat matutbud i city utan också ett tillskott på nya arbetstillfällen.

Bakom etableringen i Västerås står franchisetagaren Sahin Bakac, som länge tyckt att Sibyllas nya koncept borde ha en plats också i Västerås. Här finns redan en Sibylla på Haga, men den representerar mer den traditionella varianten av gatukök som många fortfarande förknippar med Sibyllakedjan. Men de senaste fem åren har kedjan arbetat målmedvetet för att förnya sig. Och på den fortsatta resan vill Sahin Bakac gärna vara med.

– I över två år har jag letat efter ett bra läge för en Sibyllarestaurang i Västerås, och till slut hittade jag rätt. Vi kommer finnas mitt i stan och med våra 350 kvadratmeter kommer vi kunna erbjuda Västeråsborna ett riktigt fräscht och modernt fast food-koncept. Jag tror många kommer bli positivt överraskade!

– Sibylla har förändrats väldigt mycket de senaste åren och utvecklats till ett konkurrenskraftigt koncept. Jag ser en ljus framtid för kedjan och vill gärna hänga med på den fortsatta utvecklingsresan.

Ny mat och nya jobb
Etableringen innebär inte enbart att Västerås får ett breddat matutbud i city, det innebär också att staden tillförs nya arbetstillfällen. Sahin räknar med att ha 10-15 personer anställda beroende på hur den nya restaurangen tas emot och hur försäljningen utvecklar sig.

Sibyllakedjans VD Joakim Carlsson ser mycket positivt på etableringen och att Västerås på allvar tar plats på den nya Sibyllakartan.

– I Sahin Bakac får vi dessutom in en mycket duktig franchisetagare, vilket är en nyckel för att lyckas vid en nyetablering. Västerås som ort är perfekt för Sibylla att växa i och läget på den nya restaurangen ser riktigt spännande ut. Det ska bli kul att följa deras utveckling framöver, kommenterar Joakim.