Nyheter

Heimstaden underlättar för ensamhushållen

Sverige har flest ensamhushåll i världen. Hela 1,7 miljoner hushåll, eller fyra av tio, består av en person. Dessutom flyttar vi mer än någonsin. Och att komma i ordning i en ny lägenhet med bara två händer är inte alltid det lättaste.

Därför erbjuder nu Heimstaden alla nyinflyttade praktisk hjälp under två timmar med tjänsten Heimservice.

− Med Heimservice vill vi förenkla och förgylla vardagen ytterligare för våra hyresgäster. Det kan vara både praktiskt och tryggt att ha två extra händer när man till exempel ska sätta upp gardinstänger eller hänga tavlor, säger Maria Petersson, vd på Heimstaden Förvaltning.

Under de två timmarna som Heimstadens fastighetsskötare hjälper till hos den nyinflyttade kan det också ingå att visa runt i fastigheten ytterligare eller förklara extra noga hur något i lägenheten fungerar eller ska skötas.

För den som redan bor hos Heimstaden blir det nu också smidigare att skruva ihop den där möbeln, slutföra hemmaprojektet eller kanske bygga något eget. I Heimservice ingår nämligen också möjligheten att låna en av Heimstadens stora verktygslådor.

− Många av våra hyresgäster kan eller vill inte ha en stor verktygslåda hemma. Att låna i stället för att köpa är dessutom bättre för både plånboken och miljön, fortsätter Maria Petersson.

Heimservice bokas enkelt via Heimstadens kundservice. Heimservice riktar sig självklart till alla hyresgäster, både ensamhushåll och de som bor flera tillsammans. Mer information om vad som ingår i tjänsten finns på heimstaden.com.