Nyheter

Unisport växer ytterligare och förvärvar Virklund Sport i Danmark

Unisport stärker sin ställning och förvärvar en stor del av verksamheten och tillgångarna från Virklund Sports konkursbo. Unisport är marknadsledande inom idrotts- och motionsanläggningar i Norden.

Virklund Sport är en stark aktör på den danska marknaden med mer än 60 års erfarenhet inom branschen. Med detta förvärv stärker Unisport sin position, inte bara i Danmark utan även i hela Norden.

– Unisport och Virklund Sport har sedan många år verkat på samma marknader och vi kan nu erbjuda bättre och mer omfattande servicekoncept och produktsortiment. Vi välkomnar Virklund Sports kunder och partners att bli en del av vår familj. Tillsammans är vi starkare, säger Mikko Kilpeläinen, VD för Unisport.

– Den danska marknaden har goda utsikter när det gäller byggnation av framtida idrottsanläggningar. Genom att kombinera Unisports och Virklund Sports produktsortiment flyttar vi ett steg närmare vår vision – ett hälsosammare samhälle. Genom att skapa mer attraktiva sportanläggningar ökar vi välbefinnandet i vårt samhälle. För att säkra vår gemensamma affärsplan och dess arbete framåt har vi nominerat Stefan Andersson som Enterprise Project Manager för att leda integrationen mellan Virklund och Unisport, fortsätter Kilpeläinen.

Virklund Sports verksamhet fortsätter under Unisport Scandinavia ApS i Danmark. Unisport upprätthåller Virklund Sport som ett kommersiellt varumärke för produkter och tjänster.

– Från första dagen i vår verksamhet fokuserade Virklund på att skapa högkvalitativa produkter för dansk sport. Vårt mål har varit att inspirera våra kunder och partners att skapa sportprojekt som uppmuntrar till rörelse. Unisport delar samma vision och värderingar och det kommer säkert att finnas ännu mer attraktiva sportanläggningar byggda av Unisport i framtiden. Tillsammans har Unisport och Virklund potential att bli marknadsledande inom inomhus- och utomhussportanläggningar i Danmark. Detta är ett utmärkt tillfälle och vi ser fram emot att bli en del av Unisport, säger Johannes Madsen, försäljningschef för Virklund Sport.

Redaktionen