Nyheter

Schneider Electric kommer att investera i svenska Plejd

Schneider Electric kommer att förvärva 15 procent av aktiekapitalet och blir därmed storägare i det svenska teknikbolaget Plejd som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation.

Affären förväntas att bli klar vid Plejds ordinarie bolagsstämma i slutet av mars.

Plejd utvecklar och säljer smarta styrsystem för underhållning och komfortelektronik och ger konsumenter möjlighet att styra och automatisera hela sin elektroniska omgivning såsom ljud & bild, belysning, säkerhet och inomhusklimat från sin smartphone.

Bolaget går nu in i nästa tillväxtfas med Schneider Electric som ny industriell storägare. Beslut om en riktad nyemission förväntas tas vid Plejds ordinarie bolagsstämma i slutet av mars. Därefter kommer Schneider Electric att inneha cirka 15 procent av aktiekapitalet i Plejd. Schneider Electric kommer framöver även att ta plats i Plejds styrelse.

Schneider Electric är en världsledande aktör inom energihantering och automation.Båda bolagen ser tydliga kommersiella synergier med ett samarbete och dialog har förts sedan hösten 2017 kring olika former för partnerskap.

– Vi är väldigt glada över vårt nya starka partnerskap med Plejd. Plejds produkter har fått ett väldigt bra mottagande av marknaden det senaste året med god försäljning och utmaningar att tillverka i takt med efterfrågan. Vi bedömer att Plejds teknik har goda förutsättningar inom såväl smart belysning som för andra produktområden och samarbetet är helt i linje med vår R&D- och tillväxtstrategi i Sverige, säger Thomas Träger, VD för Schneider Electric Sverige.

– Vi ser stora fördelar med Schneider Electrics marknadsledande position med global räckvidd och omfattande distributionskapacitet. Schneider Electric har en synnerligen stark position inom den nordiska professionella marknaden för energihantering och automation, vilket är den marknad vi verkar på, säger Babak Esfahani, VD på Plejd AB.

Om Plejd:
Plejd är ett innovativt svenskt teknikbolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Bolaget vitaliserar belysningsmarknaden genom att ligga i framkant i den teknikutveckling som populärt brukar kallas för Internet of Things.

Redaktionen