Nyheter

Schneider Electric vinner innovationspris för intelligent elcentral

Det gör det möjligt för människor att enkelt och i detalj följa och styra sin elförbrukning hemma och även få larm om det inträffar ett elavbrott. Det är ett helt nytt system för intelligenta elcentraler som bolaget är ensamt om på marknaden.

Elbranschens innovationspris delas ut till den person, det företag eller produkt som på bästa sätt har främjat branschens utveckling.

– Det känns fantastisk roligt. När en ny produkt lanseras kan det ta lång tid att få ut budskapet om den, men när det gäller att känna sig trygg i att elcentralen hemma fungerar och att inget oförutsett har inträffat har kunderna snabbt förstått vikten av en app som har koll på det. Att kunna vara på semester med vetskap om att huset hemma mår bra är viktigt, säger Peter Ljungqvist, produktchef på Schneider Electric.

Priset delades ut under Elmässan i Malmö i slutet av januari. Vinnaren röstades fram av både mässbesökare och av en expertjury.

Om Resi9 och appen Wiser Energy
Den uppkopplade elcentralen Resi9 från Schneider Electric tillsammans med gratisappen Wiser Energy gör det möjligt för bostadsägare att få full kontroll på sin energianvändning. Händer något oväntat larmas man via telefonen och kan agera direkt, även om man befinner sig på andra sidan jordklotet. Att kunna övervaka enskilda vitvaror och apparater är nytt på marknaden. Funktionen ger hus- och lägenhetsägare en stor trygghet och bygger på att man blir larmad om något oväntat med elen inträffar. Systemet ger även full kontroll över hemmets energianvändning och vilka apparater som drar mest, respektive minst el. Elskåpet, som finns med dörrar i vitt eller transparent, har dessutom fått det välkända designpriset Red Dot Award.