Nyheter

Flytta taklampor utan nya hål

Är det verkligen exakt här jag vill ha lampan? Vrida är utvecklad i Göteborg och är en designad flexibel lösning som flyttar taklampan utan att lämna några spår i taket.

– Inte vill man borra nya hål i taket när man just flyttat in, säger Gunilla som köpt en Vrida lamparm till sitt kök. Gunilla och hennes man har just flyttat in i en nybyggd lägenhet. De ville inte placera köksbordet där lamputtaget satt, så för dem blev Vrida den perfekta lösningen. – Uttagen sitter alltid fel så det är praktiskt att det finns en snygg och lättmonterad lösning på problemet. Dessutom är lampan nu lätt att flytta när vi flyttar bordet, säger Gunilla.

Lösningen möjliggör en steglös förskjutning mellan 33 – 120 cm och lampans position kan roteras 360°. Detta ger en stor flexibilitet för de som vill vara friare i sin möblering. Eftersom Vrida hängs upp på befintlig takkrok behöver det inte borras några nya hål i taket. Lampan går även att flytta bara för en kväll när du skall ha en middag och använder iläggsskivorna till matsalsbordet och vill justera lampan. Elen är integrerad i lamparmen, så inga synliga sladdar och dessutom är den mycket lätt att montera.

Sedan hösten 2017 finns Vrida lamparm på marknaden och säljs till privat och företagsmarknaden genom butiker som Svenssons i Lammhults, Elektrotekniska belysningsbyrån, Senab & Input interiör.

Vrida of Sweden ställer i år ut på möbelmässan på Stockholmässani monter BG:14A.