Nyheter

Erlandsson Bygg växer och blir majoritetsägare i LJ Bygg AB

Erlandsson Bygg har ingått avtal med LJ Bygg AB och förvärvar majoriteten i företaget som har sitt säte i Ljungby. De är ett expansivt byggentreprenadsföretag som erbjuder helheltslösningar för små och stora kunder.

Lars Jönsson Bygg AB omsätter runt 200 miljoner kronor och har 60 medarbetare. Företagets erfarenhet sträcker sig tillbaka till 1960-talet då ett av företagen som lagt grunden till LJ Bygg startades. Idag har LJ Bygg en stark, lokal position med kärnverksamheten villor och större bostadsprojekt.

– Vi har genom åren byggt flera större bostadsområden i södra Sverige. I vissa fall har vi förvärvat tomtmark för produktion av bostadsrätter i egen regi. I samarbete med vår arkitekt har vi även utvecklat ett antal typvillor. De kan anpassas efter kundens önskemål och byggs i vår egen husfabrik i Ljungby, säger Lars Jönsson, grundare och VD.

Med delägarskapet förstärker Erlandsson sina marknadsdelar ytterligare i Småland.

– Vi välkomnar LJ Bygg AB till Erlandsson och har stora förhoppningar på bolaget. Med sin erfarenhet inom främst större projekt och bostadsrätter, kompletterar de mycket väl vår befintliga verksamhet, säger Markus Brink, VD Erlandsson Bygg AB.