Nyheter

Träslövs Trädgårdsstad växer fram

…en helt ny stadsdel fram bland träd, ängar och intill ett naturreservat. Derome Hus är först på plats och bygger 37 kedjehus utifrån fyra olika hustyper.

Träslövs Trädgårdsstad uppförs i olika etapper, villor kedjehus och bostadsrätter. Området ligger naturskönt nära sjukhuset i sydöstra delen av Varberg alldeles intill den vackra trädparken Arboretum. För den som gillar ett aktivt fritids- och föreningsliv samt havet, naturen och närheten till en sjudande småstad är det perfekt att bo här.

Trivsam nära kontakt

– Vi började att bygga kedjehusen i början av november 2015. Byggnationen har skett i två etapper, berättar Fredrik Johansson, projektledare på Derome Hus AB. Området är som en del av en solfjäder med två huvudgator och små gångstigar emellan husen. Här finns också en carport och ett separat förråd mellan varje hus.

Varje hus består av två våningar. Det är ägande rätter och då området har en stor potential har det blivit mycket populärt att flytta hit vilket innebar att samtliga hus såldes direkt.

– Vi bygger mitt i ett tidigare skogsområde. Och det kommer att hända mer i området. Just nu projekteras det för flerbostadshus på mellan fem och sex våningar samt även för villor.

Hög standard

Derome är kända för sina nyckelfärdiga trähus. Dessa kedjehus har liggande träfasader samt en fasadvägg i tegel. Samtliga har balkonger eller uteplatser vissa har till och med två balkonger. De varierar på storlek från 129 till 144 kvadratmeter.

– Samtliga material som används interiört håller hög standard och kommer från välkända leverantörer. Man kan också själv vara med och påverka både material och färgval.  Inflyttning har redan påbörjats och de sista kommer att ske under vecka tre 2018.

När hela området står klart kommer det här att finnas cirka 120 bostäder. Nästkommande byggnationer är friliggande villor samt bostadsrätter.

Kärleken till trä

Derome är en känd trähustillverkare med mångårig kunskap och en förkärlek för råvaran trä och att förädla den till trivsamma hus. Man bygger cirka 400 hus per år i varierande storlekar från nyckelfärdiga småhus till flervåningshus. Allt från små pittoreska områden till hela stadsdelar.

– Vi arbetar också med att förädla mark till boende och är med hela vägen i planeringen, berättar Fredrik Johansson. För att skapa det unika och trivsamma har vi ett nära samarbete med kommuner, arkitekter och olika entreprenörer.

Man har resurser att bygga upp till sex våningar med trästomme. Trä är ett flexibelt material att arbeta i samt kostnadseffektivt och miljövänligt.

FAKTA:

Byggherre: Derome Hus AB

Planansvarig: Varbergs kommun

Arkitekt: Glantz Arkitektstudio AB

Markkonsult: Marklaget AB

Konstruktör: MW Byggtekniska i Varberg AB