Nyheter

Skellefteå kulturhus till final i MIPIM Awards 2018

Som enda svenska projekt har Skellefteå kulturhus, ritat av White, gått vidare till final i prestigefulla MIPIM Awards 2018, i kategorin Best Futura Project.

Skellefteå kulturhus är en helt ny mötesplats i staden för konst, teater och litteratur. Dessutom tar ett nytt hotell plats i det som blir Nordens högsta trähus.

På MIPIM uppmärksammas världens mest framstående och tekniskt avancerade projekt, både färdigställda och ännu obyggda. I Best Futura Project-kategorin får vi en förhandstitt in i framtiden och se vad den kan bära med sig genom kvaliteter inom distinkt arkitektur, teknik och miljö.

– Vi är otroligt hedrade över att bli utvalda i det här starka startfältet. Det är roligt att Skellefteås stora satsning får uppmärksamhet redan innan det är byggt, säger Robert Schmitz, ansvarig arkitekt på White.

I Skellefteå kulturhus kombineras stadens långa tradition av att bygga i trä med den senaste ingenjörskonsten, vilket har gjort projektet till en förebild inom hållbar design och konstruktion.

Vilket projekt som vinner baseras dels på juryns bedömning (50%) och en omröstning (50%) bland delegaterna på fastighetsmässan MIPIM, som äger rum den 13–16 mars i Cannes, Frankrike. Vinnaren annonseras under en galamiddag den 15 mars.

Bild: White
Redaktionen