Nyheter

Dreem Arkitekter ritar spa i Karlatornet

Dreem Arkitekter ritar spa i det som ska bli Nordens högsta byggnad. Karlastaden Utveckling AB och Nordic Choice Hotels har i december skrivit under hyresavtalet för Clarion-hotellet i Karlatornet i Göteborg. Tornet ska utöver cirka 600 lägenheter även innehålla omkring 300 hotellrum, konferensfaciliteter, spa och gym.

Dreem Arkitekter är anlitade för att rita och projektera det spa som ska höra till hotellet och till tornets boende.

– Min morfar var chef på KF Kvarnen, Karlatornets granne, en gång i tiden. Det känns spännande att få arbeta på samma plats med det nya Hisingen – Göteborgs nya nod och nav, säger Maya Iwdal på Dreem arkitekter.

ab karla

Karlatornet planeras stå klart 2021 och är den första byggnad som påbörjas i den nya stadsdelen Karlastaden som omfattar åtta kvarter med cirka 2000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

Mer om Karlastaden hittar du på karlastaden.se

Läs mer om Dreem Arkitekters projekt på dreem.se

Illustration: Olivia Stålbom/Dreem Arkitekter
Redaktionen