Nyheter

Diös säljer en fastighet i Falun

Diös säljer en kommersiell fastighet i Tallenområdet, cirka en mil utanför Falun. Köpare är Landstinget Dalarna och köpeskillingen uppgår till 49 miljoner kronor. Tillträde sker under senare delen av 2018 i samband med att den nuvarande hyresgästen, Distansapoteket, avflyttar.

Diös strategi är stadsutveckling med fokus på att koncentrera sitt bestånd till centrala lägen. Fastigheten som nu säljs, Nedre Gruvriset 33:156, ligger utanför Falun och omfattar totalt cirka 5000 kvadratmeter uthyrbar yta som i huvudsak består av logistikytor.

ab tallen

– Försäljningen av fastigheten ligger helt i linje med vår strategi kring stadsutveckling, där vi koncentrerar vårt bestånd till centrala lägen i Falun. Vi kan därmed fokusera ytterligare resurser till stadskärnan där vi just nu utvecklar Bergströms Galleria och våra fastigheter runt Holmtorget. Utöver det utvecklar vi också bostäder i centrum vid Faluån, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös.

Landstinget Dalarna har förvärvat fastigheten för att säkerställa en långsiktig lösning för Dalarnas museums behov av magasinslokaler.

 – Det känns väldigt bra och viktigt för Dalarnas museum att nu trygga en lokallösning för samlingarna och därmed säkra det kulturarv som samlingarna utgör, säger Gunnar Barke, Landstingsstyrelsens ordförande.

Redaktionen