Nyheter

Viktig milstolpe för TryggHem när detaljplan antogs i Täby

TryggHem är mycket glada över att kunna kommunicera att Detaljplan 2 inom Täby Park, det tidigare galoppfältet, antogs vid gårdagens kommunfullmäktigemöte i Täby. Detaljplanen har drivits i gott samarbete med Riksbyggen och antogs samtidigt som Detaljplan 1, där Skanska, JM och Täby kommun är markägare.

De två detaljplanerna omfattar tillsammans cirka 2000 bostäder, lokaler, förskolor och en större skola.

Täby Park är ett stort utbyggnadsprojekt med hög kvalitets- och miljöprofil i området som ligger i anslutning till Täby Centrum och Roslagsbanan. Stadsdelen blir lika stor som två Gamla stan och väntas över tid omfatta cirka 6000 bostäder samt flera tusen arbetsplatser.

ab taby bild

TryggHems projekt, benämnt LEVELS, omfattar byggrätter om drygt 40000 kvm ljus BTA samt cirka 15000 kvm garage.

En stor del av bostäderna i projektet inryms i vad som kommer bli nordöstra Stockholms högsta byggnad om 23 våningar, de flesta med vidsträckt utsikt över Stora Värtan.

Exploateringen kommer även erbjuda det största kommersiella inslaget inom Täby Park. Visionen är att skapa en mötesplats för området och hela Täby med ett varierat restaurangutbud, café och butiker. Inom kvarteret planeras även för en vårdcentral. Hyresavtal har tecknats med bl.a. Attendo för ett äldreboende om ca 6 000 kvm, Axfood för en Hemköp-butik om ca 3 000 kvm, Nordic Wellness för ett gym om ca 2 000 kvm, Apoteket, samt Green Park för drift av garaget omfattande ca 360 platser. Planerad byggstart är under 2018 med slutförande i etapper under 2021 och 2022.

Detaljplanen har tagits fram i samarbete med ÅWL Arkitekter som huvudarkitekter för kvarteren och Koncept Stockholm som designarkitekt för projektets bostäder.

Redaktionen