Nyheter

Sjukhusinvesteringar innebär nyrekrytering hos ALT hiss

På sista tiden har ALT hiss, som specialiserat sig på att konstruera hissar som går att återanvända, tecknat flera stora ordrar. Senaste i raden är hissar till fem nya sjukhusanläggningar och ett serviceavtal för underhåll av samtliga Kalmar kommuns hissar. Det är alltså fullt fart på hisstillverkningen i Alvesta och nyrekrytering av personal pågår.

– De senaste affärerna som omfattar leveranser av hissar till sjukhusen i Jönköping, Kalmar, Oskarshamn och Växjö och underhåll av Kalmar kommuns hissar är extra roligt då Småland är vår hemmaplan, och här vill vi vara starka, säger Peter Kjellsson, marknadschef på ALT Hiss.

För ALT är de här marknadssegmenten väldigt viktiga för att väga upp bostadsproduktionen som är mer konjunkturkänslig. Uppdragen som företaget fått in den senaste tiden är dessutom så stora att man nu nyrekryterar 10-talet personer.

ab kalmar

– Den stora orderingången under det gånga året, eller till och med åren, är väldigt positiv. Det visar att vi har bra produkter och tjänster som efterfrågas. Jag tror och hoppas att våra flexibla lösningar och speciella koncept med hissar som går att återanvända, och inte bara återvinna, har en del i detta, säger Peter Kjellsson.

Hissar som går att återanvända
I hissbranschen går trenden mot att återvinningsgraden för hissar efterfrågas. ALTs modulkoncept för hissar går ett steg längre då det bygger på återanvändning, vilket är mer energieffektivt sett till en byggnads hela livscykel. Redan vid konstruktionen av hissar är företagets utgångspunkt att såväl äldre som nyinstallerade hissar ska kunna återanvändas och moderniseras.

– Efter ungefär 25 år har en hiss nått sin livslängd och behöver då moderniseras. Många byter då ut hela hissen. Det anser vi är slöseri med resurser, både vad det gäller material och energi. Vi byter istället ut elutrustning och rörliga slitdelar, förklarar Peter Kjellsson och fortsätter:

– Genom att behålla de tunga mekaniska delarna som håller för ytterligare ett antal ”livslängder” minskar vi material- och energiåtgång, men även koldioxidutsläpp, upp till 6 gånger jämfört med komplett hissbyte – även om den utbytta hissen återvinns.

Om ALT Hiss
Sedan många år är ALT Hiss väl etablerade som en komplett, rikstäckande leverantör av hissar och rulltrappor för alla lyfthöjder och laster. ALT Hiss är ett helt fristående och privatägt företag. Se även www.alt.se

På bilden: Kalmar. ALT Hiss har nyligen tecknat ett serviceavtal för underhåll av samtliga Kalmar kommuns hissar.
Redaktionen