Nyheter

Mimer välkomnar ny hyresvärd till Västerås

Bostads AB Mimer har kommit fram till en köpare av 749 lägenheter på Skallberget och Bäckby i Västerås. Från och med den 4 april 2018 får Mimers hyresgäster D. Carnegie & Co AB som ny hyresvärd. Efter noggran utvärdering av många anbud har Mimer funnit att D. Carnegie & Co AB bäst uppfyller kraven på bland annat lokal närvaro med egen personal, högt kundfokus och högt engagemang i att utveckla stadsdelar.

– Vi har gjort en ordentlig analys av intressenterna och ställt tuffa krav på förmågan att vårda sina hyresgäster, på hur man lyckats med utveckling av områden och på hållbarhetsfrågor. Vi känner oss nöjda och helt trygga med D. Carnegie & Co AB som ny hyresvärd och ser fram emot att få samarbeta i bostadsområdena. säger Mikael Källqvist, VD på Bostads AB Mimer.

– Vi är väldigt stolta över att få förtroendet att gå in som ny hyresvärd i Västerås. Detta är vårt första köp av fastigheter i kommunen, en kommun vi ser har goda framtidsutsikter. Vi ser fram emot att bli en aktör att räkna med i Västerås, säger Svein Erik Lilleland, tf VD på D. Carnegie & Co AB.

ab mimer

Anledningen till försäljningen är att Mimer är dominerande på dessa områden och blir än mer dominerande i och med den nyproduktion som tillkommer. När Mimer nu säljer en del av sina fastigheter kommer ytterligare aktörer in som vill vara med att aktivt bidra till fortsatta utveckling av Bäckby och Skallberget.

– Vi vet att effekten blir större när fler aktörer jobbar åt samma håll för tryggare och bättre bostadsområden. Vi är särskilt glada att D. Carnegie & Co AB går in som ny hyresvärd på Bäckby. Det sätter ännu högre fokus och fart i det den stora satsning vi gör i stadsdelen tillsammans med flera fastighetsägare, säger Mikael Källqvist.

Nästa steg är att fastighetsaffären ska slutgiltigt beslutas i kommunfullmäktige 1 februari 2018.

Berörda adresser:
Puddelugnsgatan 2-66 (jämna nummer)
Axel Oxelstiernas gatan 3-57 (udda nummer)
Bellmansgatan 2-12 (jämna nummer)
Karlfeldtsgatan 24-26 (jämna nummer)
Skallbergsgatan 2-10 (jämna nummer)

Redaktionen