Nyheter

Sandbäckens förvärvar Rörproduktion

Sandbäckens fortsätter följa sin offensiva tillväxtstrategi och förvärvar Rörproduktion Sverige AB. Genom förvärvet stärker Sandbäckens ytterligare sin position som en av Sveriges ledande leverantörer av rörtekniska tjänster.

Sandbäckens och ägarna till Rörproduktion har tecknat avtal gällande förvärv av Rörproduktion Sverige AB med tillhörande dotterbolag. Rörproduktion Sverige AB:s verksamheter Kakelentreprenören i Östergötland AB, Badrumsgrossisten AB och Novror AB ingår ej i förvärvet. Förvärvet förväntas genomföras under första kvartalet 2018.

Rörproduktion är ett komplett VVS-företag med stark marknadsposition i Östergötland, Södermanland och Mälardalen. Bolaget som grundades i Norrköping 2010, har på några få år framgångsrikt vuxit från 4 till drygt 150 medarbetare. I dag finns verksamheten etablerad i Norrköping, Linköping, Nyköping, Katrineholm och Stockholm.

ab sandbackens

– Det är med stor glädje jag hälsar Rörproduktions medarbetare välkomna till Sandbäckens. Rörproduktion är ett av Sveriges mest kunniga VVS-företag, med stark lokal förankring på de orter de är verksamma och med en företagskultur som stämmer väl överens med Sandbäckens. Rörproduktions duktiga medarbetare kommer att bli ett starkt tillskott till vårt team. Jag ser fram emot att vi nu kommer att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans, med fortsatt fokus på att möta våra kunders högt ställda krav, säger Peter Johansson, Koncernchef Sandbäckens.

Rörproduktion arbetar till största delen med service, entreprenader, konsultationer och projektering inom VVS, samt utför energibesparande åtgärder åt fastighetsägare. Utöver branschkrav som Säker Vatteninstallation och Heta Arbeten är bolaget även certifierat för kyla och är återförsäljare av värmepumpar.

– Att få möjlighet att fortsätta utveckla vår verksamhet som en del av Sandbäcken-koncernen känns spännande och som ett naturligt steg i vår fortsatta utveckling. Sandbäckens starka tillväxtstrategi och position på marknaden ger våra medarbetare och kunder ökad trygghet, och för oss som bolag nya möjligheter och förutsättningar att uppnå vår vision och våra mål, säger André Roos, VD och grundare för Rörproduktion Sverige AB.

Sandbäckens har under 2017 förvärvat sprinklerföretagen Sprincom AB och Mälar Sprinkler AB. Med förvärvet av Rörproduktion, samt med Sandbäckens snabba organiska tillväxt, beräknas årsomsättningen uppgå till cirka 1,2 miljarder kronor och antalet anställda cirka 700.

På bilden:
Peter Johansson, Koncernchef Sandbäckens och André Roos, Koncernchef Rörproduktion.
Foto: Sandbäckens

Redaktionen