Nyheter

Bostadsrätter kompletteras med hyresrätter i BRABO:s SIX Barkarbystaden

Delar av bostadsrättsprojektet SIX Barkarbystaden ställs om till hyresrätter enligt en överenskommelse mellan BRABO och Järfälla kommun. Överenskommelsen görs som en naturlig anpassning till efterfrågan och marknadsläge.

Beräknad produktionsstart för projektet är första kvartalet 2018 och lägenheterna beräknas stå färdiga för inflyttning hösten 2019.

– Vi har som affärsidé att producera både bostadsrätter och hyresrätter, idealiskt med en bra balans dem emellan i samma kvarter. Den delvisa omställningen från enbart bostadsrätter till en kombination med hyresrätter i SIX Barkarbystaden innebär att vi möter den stora efterfrågan på hyresrätter. Det innebär också att vi anpassar oss efter rådande marknadsläge, säger Fredrik Mattsson, VD på BRABO.

ab brabo

SIX Barkarbystaden är ritat av en av Sveriges mest välrenommerade arkitektfirmor: Thomas Eriksson Arkitekter (TEA). Av de totalt 138 lägenheterna i storlekarna 1–4 rok blir cirka 100 hyresrätter som BRABO kommer att äga och förvalta.

Projektet byggs enligt konceptet BRABO Aktiv, vilket innebär att det finns gemensamma utrymmen för gym, lounge, spa och allfunktionsrum.
Omställningen innebär att BRABO planerar produktionsstart av hela projektet under första kvartalet 2018.

Foto: BRABO
Redaktionen

Av Redaktionen