Nyheter

Nytt isoleringssystem från ROCKWOOL gör taket gångbart

Enkel och snabb takläggning, hög belastningskapacitet och brandsäkerhet. Det är huvudegenskaperna i ett nytt terrassystem från ROCKWOOL som grundar sig på en tre-i-en-lösning för isolering av tak. Systemet kallas TOPROCK Terrace System och lanseras nu på den nordiska byggmarknaden.

Ett välisolerat tak är ett av de mest effektiva sätten att minska en byggnads energikostnader. Samtidigt väljer allt fler bostadsägare att bygga takterrasser för att få ytterligare kvadratmeter. Genom att använda det nya terrassystemet från ROCKWOOL kan takläggare över hela Norden snabbt, enkelt och säkert minska byggnadernas energiförbrukning. I och med denna lansering blir ROCKWOOL den första leverantören av ett komplett mineralullisoleringssystem för takterrasser som tål persontrafik och permanent belastning från exempelvis installationsytor och gångstråk. Som extra bonus fungerar stenullen även som ljudisolering, så att man inte hör stegen på terrassen inne i bostaden.

Det nya terrassystemet TOPROCK Terrace System är en kostnadseffektiv lösning för takisolering. Systemet är en vidareutveckling av den befintliga lösningen för takisolering, TOPROCK CTF, vilket gör det enkelt att bygga energieffektiva tak där fallet skapas direkt med hjälp av isoleringen.

ab toprock

Med TOPROCK Terrace System kan vi erbjuda en enkel isoleringslösning som underlättar arbetet på byggarbetsplatsen och minskar tunga lyft. Det nya systemet består av tre delar: kilformade lameller, en underlagslamell och en tryckfördelande takboard som snabbt och enkelt kan placeras på taket. Det här sparar tid vid installationen och effektiviserar arbetsflödet. Systemet kräver dessutom nästan inget förarbete, vilket sparar tid och arbete på plats, säger Hans Henrik Ter-Borch, produktutvecklingschef på ROCKWOOL Nordics.

Systemet levereras på en återvinningsbar miljöpall med helt anpassade kvantiteter för att minimera avfall och göra takläggningen mer effektiv. Miljöpallen är byggd av isolering, så det enda som återstår efter installationen är den återvinningsbara skyddsfolien. Dessutom är systemet oorganiskt vilket betyder en tålig och hållbar bygglösning.

Brandsäkerhet är avgörande på tak
TOPROCK Terrace System är tillverkat av brandsäker stenullsisolering, vilket garanterar hög brandsäkerhet på byggnadens tak redan från byggstarten:

– Brandsäkerhet i takkonstruktioner kan ha avgörande betydelse för hur snabbt en brand utvecklas och sprider sig. TOPROCK Terrace System är tillverkat av brandsäker isolering, och i händelse av brand kommer stenullen att fördröja spridningen av elden samtidigt som den skyddar byggnadens bärande struktur. Det betyder att de boende får mer tid på sig att ta sig i säkerhet och att de materiella skadorna på byggnaden begränsas, säger Hans Henrik Ter-Borch.

Tack vare stenullens brandegenskaper behöver takterrassen inte kläs in i andra material senare. Det här bidrar också till att arbetsprocessen blir mer effektiv både vid renovering och nybyggnation.

Fakta om ROCKWOOL TOPROCK Terrace System:

  • Nytt, innovativt system för byggande av takterrasser.
  • Principen bakom systemet är en vidareutveckling av TOPROCK CTF takisoleringslösning. Det som gör TOPROCK Terrace System unikt är att systemet har få element som täcker in alla takterrasskonstruktioner.
  • Minskar tunga lyft och gör takläggarens arbete mer effektivt.
  • Levereras på återvinningsbar miljöpall. Miljöpallen är byggd av isolering och lämnar därför minimalt med restavfall. Det enda som återstår efter installationen är återvinningsbar skyddsfolie.
  • Miljövänlig produkt som uppfyller de nordiska miljökraven.
  • Har inbyggd ljudisolering, vilket innebär att stegen på terrassen inte hörs inne i bostaden.

Redaktionen