Nyheter

Håkan Berg ny tillförordnad VD för Järfällahus

Håkan Berg blir ny tillförordnad VD för Järfällahus. För ett par veckor sedan avgick dåvarande VD Malin Söderman. Nu ersätts hon alltså tillfälligt av Håkan Berg.

Styrelseordförande Mikael Jämtsved (MP) meddelar:

– Igår kväll fattade Järfällahus styrelse beslut om att tillsätta Håkan Berg från och med idag. Nu påbörjar vi en rekryteringsprocess. Vi räknar med att ha en permanent VD på plats senast till hösten. Till dess är vi oerhört glada att ha fått en så kompetent och erfaren person som Håkan Berg att åta sig uppdraget som tillförordnad VD.

ab hakanberg

Håkan Berg är 60 år gammal, bördig från Luleå och har suttit på ledande positioner inom fastighetsbranschen sedan 1988. En stor del av hans karriär har han ägnat åt HSB. Så sent som igår lämnade han ett 14-årigt uppdrag som VD för HSB Norra Storstockholm. Innan dess har han bland annat varit VD för HSB Gävleborg och Hyresbostäder Gävle.

Efter tiden på HSB har han nu startat egen konsultverksamhet och inom ramen för det åtagit sig uppdraget som tillförordnad VD på Järfällahus.

Håkan Berg beskriver sig själv som en tydlig och samtidigt lagbyggande person. Han brinner bl a för frågor om mångfald och tolerans. Järfällahus långtgående uppdrag att bygga ser han som mycket intressant och givande.

– Det är en stor utmaning att få komma till ett företag som står i startgroparna för att expandera, säger han. Jag har lång erfarenhet att arbeta med både byggande och förvaltningsutvecking. Det som driver mig är mötet med människor. Det här blir ett händelserikt uppdrag, och det uppskattar jag!

Redaktionen