Nyheter

HSB Living Lab en av 100 sociala innovationer i ny bok

Innovations- och forskningsarenan HSB Living Lab lyfts fram som ett gott hållbarhetsexempel i boken ”100 sociala innovationer som kan förändra Sverige”. Bakom boken står Mötesplats social innovation vid Malmö Högskola.

Syftet är att lyfta hur social innovation bidrar till att möta och hitta lösningar på de stora utmaningar som vårt samhälle står för.

Genom att lyfta fram historier och konkreta exempel på just sociala innovationer, såväl större bredare samverkans­ projekt som enskilda innovatörsprojekt, vill boken belysa bredden i och möjligheterna med social innovation. Förhoppningen är att hitta, identifiera och lyfta fram de sociala innovationer av i dag som har potential att bli morgondagens stora sociala innovationer.

ab livinglab

– Vi är jätteglada över att lyftas fram som ett gott exempel i det här sammanhanget, som ju verkligen matchar HSB Living Labs ambition; att hitta lösningar för framtidens hållbara boende, säger Carolina Andersson, kommunikationsansvarig för HSB Living Lab. 

HSB Living Lab är resan mot framtidens boende
Idén om ett levande labb för forskning om en hållbar boendemiljö föddes 2010 och är nu verklighet. På Chalmersområdet i Göteborg bor och lever studenter och forskare för att testa innovationer och tekniska lösningar för nästa generation bostäder. I 29 lägenheter utrustade med mätstationer och sensorer lever boende i en föränderlig byggnad där väggar, fasader och inredning utvecklas efterhand som forskningen fortskrider. HSB Living Lab är ett samarbete mellan näringsliv, stad och akademi. En världsunik och öppen arena för att skapa framtidens hållbara boendemiljöer. Huvudparters är Chalmers, HSB och Johanneberg Science Park. Samverkanspartners är Tengbom, Peab, Akademiska Hus, Tieto, Electrolux, Bengt Dahlgren, Göteborg Energi, Elfa, Vedum. #HSBLivingLab

Redaktionen