Nyheter

Grosvenor Europe öppnar Marknadsstråket – en helt ny del av Skärholmen Centrum

Grosvenor Europe, ett av fyra verksamhetsbolag i den internationella fastighetsgruppen Grosvenor Group, presenterar idag en ny del av SKHLM, Skärholmen centrum – södra Stockholms största köpcentrum.

Den nya delen kallas Marknadsstråket och fungerar som en förenande länk mellan centrets matbutiker och den övriga gallerian. En rad nya varumärken introduceras i den nya galleriagången med fokus på mat, service och hemmet.

Hyresgästerna i nya Marknadsstråket är Hemmakväll (203 m2), Synsam (142 m2), BR-Leksaker (262 m2), Panduro Hobby (243 m2), Sia Glass (47 m2), Subway (185 m2), Direkten (41 m2), Mr Espresso (25 m2), Simit Sarayi (150 m2), Svea Exchange (80 m2), en foodtruck samt en deli för kött, fisk och delikatesser (56 m2).

ab hemmakvall

Sedan förvärvet av Skärholmen Centrum 2015 har Grosvenor Europe aktivt arbetat för att stärka centrets dagligvaru- och restaurangutbud. Det senaste året har två nya dagligvarubutiker samt ett flertal restauranger och caféer öppnat, och under 2018 kommer restaurangerbjudandet utvecklas ytterligare.

Som en del i Grosvenor Europes ’Living Cities’-filosofi, som går ut på att skapa levande platser som ger bestående positiv inverkan på miljö, samhälle och ekonomi, kommer de nya förändringarna att säkerställa aktivitet och rörelse i Skärholmen. Skärholmen Centrum består sedan tidigare av 98 000 m2 shopping- och restaurangyta och mer än 150 återförsäljare, med hyresgäster så som ICA, Systembolaget, H&M, G-Star, GANT och Johnells.

– Vi är mycket nöjda med de nya butikerna som passar perfekt in i vår vision om förnyandet av Skärholmen centrum – att utveckla centret till södra Stockholms nya stadskärna. Genom långsiktiga utvecklingsplaner så skapar vi levande mötesplatser med ett attraktivt utbud av restauranger, handel, service och kultur där människor vill leva säger Carl Strufve, ansvarig för Grosvenor Europes verksamhet i Sverige.

Den nya delen av köpcentrumet öppnade för allmänheten den 23 november och lördagen den 25 november firades detta med en matfestival där fem välkända kockar – Johan Backeus, Jimmi Eriksson, Frida Leijon, Filip Poon och Cajsa Johansson – medverkade och bland annat lagade mat tillsammans med besökare.

Redaktionen