Nyheter

Nu lanseras Honeywell HydroShield linsbeläggning med imbildningsskydd

Honeywell meddelar att deras branschledande linsbeläggning HydroShield med imbildningsskydd, nu finns tillgänglig i hela Europa på alla bästsäljande skyddsglasögon. Beläggningen förbättrar arbetssäkerheten med upp till 20 gånger effektivare skydd mot imma och dubbelt så stor motståndskraft mot repor.

HydroShields överlägsna imbildningsskydd finns på Honeywells glasögonmodeller XC, PROTÉGÉ, ADAPTEC och MAXX PRO och ger förbättrad arbetssäkerhet och produktivitet, samtidigt som skyddet mot repor förlänger linsernas livslängd. Med de dubbelverkande egenskaperna i linsbeläggningen absorberas fukt av linsen, medan vattendroppar avvisas mot linsens sidor, vilket bidrar till att linserna hålls imfria. HydroShield lanserades i USA tidigare i år.

– Imma är den största utmaningen när det gäller skyddssglasögon. Skymd sikt till följd av immiga linser gör att man måste ta av sig glasögonen för att torka av dem, vilket innebär att man riskerar att drabbas av allvarlig personskada och produktiviteten minskar, säger Stephanie Quilliet som är strategisk produktchef EMEA för Honeywell Industrial Safety.

ab honeywell

– Med HydroShield kan man arbeta imfritt under längre stunder än någonsin tidigare, vilket bidrar till säkerheten och gör att man kan fokusera på arbetsuppgiften man utför.

HydroShield är permanent fäst på linserna och utformad för att motstå omfattande slitage eller upprepad rengöring. Linsbeläggningen har testats i enlighet med den europeiska standarden EN 166/168 för personligt ögonskydd. Vid sådant test får linsen ligga i vatten i två timmar i syfte att simulera den samlade mängden fukt som linser utsätts för över tid till följd av svettning, rengöring och arbetsmiljö.

Efter att linsen har torkat sprejas den med ånga, varefter den tid som det tar för linsen att imma igen uppmäts. Under testet höll sig linserna med HydroShield-beläggning imfria under mer än två minuter, vilket överträffar de flesta konkurrenters resultat.

Mer information om Honeywell Industrial Safety samt produkter och tjänster finns på webbplatsen http://www.honeywellsafety.com.

Redaktionen