Nyheter

HSB säljstartar 92 lägenheter i brf Skonaren på Södra Skeppsbron i Gävle

Torsdagen den 30 november startar försäljningen av 92 lägenheter i HSB brf Skonaren på Södra Skeppsbron i Gävle. Brf Skonaren är den första av HSBs två planerade etapper och preliminär inflyttning beräknas till sommaren 2020.

På Södra Skeppsbron planerar HSB Södra Norrland att bygga 92 lägenheter. Kvarteret ligger intill Gavleån i det före detta industriområdet, som nu omvandlas till en stadsdel med både bostäder och service. Läget är ett av Gävles absolut bästa, mitt emellan resecentrum och havet.

ab brf skonaren

– I och med säljstarten av brf Skonaren påbörjar vi utvecklingen av ett attraktivt och vattennära bostadskvarter med ovanligt bra pendlarläge, säger Anders Wallner, vice vd HSB Södra Norrland. Att promenera till resecentrum tar bara fem minuter.

Brf Skonaren är den första av HSBs två planerade etapper med bostadsrättslägenheter på tomten. Huset blir fem våningar högt, får underbyggt garage och öppet, fritt läge mot Gavleån. Lägenheterna omfattar 1-4 rum och kök om 40-128 kvm och alla har minst en balkong eller uteplats.

Projektet byggs i enlighet med Miljöbyggnadsklass Silver som borgar för låg energiförbrukning, godkända byggmaterial och bra boendemiljö. Huset har ritats av M3a Arkitekter.

Redaktionen