Nyheter

Första spadtaget för Brf Aftonfalken i Uppsala

Nu är det dags för officiell byggstart av Brf Aftonfalken i Uppsala med 91 bostadsrätter. Med och tar det första spadtaget är Terez Olsson, kommunalråd (m), Elin Boström, projektledare Riksbyggen samt blivande boende i Brf Aftonfalken.

Riksbyggen har en lång tradition av bostadsbyggande i Uppsala. Sedan 1950 har Riksbyggen byggt inte mindre än 6 750 bostadsrätter, inräknat de projekt som är byggstartade fram till dags datum. Brf Aftonfalken är bostadsrättsförening nummer 64 i ordningen. I år byggstartar Riksbyggen 332 lägenheter i Uppsala, nyligen togs första spadtag för 241 bostadsrätter i kvarteret Åsikten Södra.

– I rollen som långsiktig samhällsutvecklare har Riksbyggen stort fokus på hållbarhetsfrågorna. Vid Brf Aftonfalken har Riksbyggen till exempel två bikupor för att värna om de viktiga stadsbina, vi vill inte bara bidra med nya bostäder utan få hela Uppsala att blomma, säger Roger Yrjas, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

ab aftonfalken

Bikuporna kom på plats i samband med byggandet av systerföreningen Brf Skogsfalken som färdigställts tidigare under 2017. All Riksbyggens nyproduktion i flerbostadshus certifierad enligt Miljöbyggnad silver. Inför varje projekt genomförs en ekosystemtjänstanalys av marken med hjälp av ett prisbelönt analysverktyg.

Brf Aftonfalken är ett hus med kaxig identitet, oregelbunden arkitektur och lustfylld färgsättning. Ett variationsrikt inslag i gatumiljön längs Råbyvägen. Föreningen kommer att bestå av 91 lägenheter med en stor variation av 2:or men även 1:or, 3:or och 4:or. Inflyttningen kommer att ske våren/sommaren 2019.

Dag och tid: Den 1 december kl 12.00-13.00

Redaktionen