Nyheter

Supervärvning ska lyfta en ny marknad hos Beijer

Beijer Byggmaterial fortsätter att expandera och gör nu en jättesatsning på byggförnödenheter och förstärker verksamheten med en helt ny specialistgrupp från konkurrenten Derome. Det här är ett steg att säkerställa Beijer Byggmaterial som den starkaste aktören på marknaden i region Väst mot den professionella byggaren.

Den nya gruppen är specialiserad på infästning, elhandverktyg och byggförnödenheter. Specialisterna har lång erfarenhet och stor expertis inom sina områden vilket ska säkra att Beijer är ledande på området. De kommer jobba parallellt med den regionsäljkår som idag redan finns i regionen. Utöver att förstärka med säljkompetens så utökas även produkterbjudanden inom området.

– Det är mycket glädjande att denna grupp ser framtiden i Beijer och att de vill fortsätta utveckla detta område tillsammans med oss. Genom att Beijer rekryterar en hel säljkår från en konkurrent så öppnar det upp för ett hål i marknaden i hela regionen som Beijer nu ska nyttja, säger regionchef Lars Sahlberg som har jobbat med rekryteringen för att få över hela arbetsgruppen från konkurrenten.

ab beijer

Den 4 december är hela gruppen på plats hos Beijer med sin säljchef och fyra säljare.

Utöver de specialister som nu rekryteras till den nya gruppen finns det sedan tidigare ett 50-tal företagssäljare i regionen.

– Den här värvningen är ett kvitto på att Beijer är attraktivt bolag. Vi syns, expanderar och satsar vilket gör oss spännande som arbetsgivare. Vi kommer fortsätta storsatsa inom region Väst genom att öppna ett nytt varuhus i Mölndal och flytta till ett nytt modernt byggvaruhus i Borås under våren, säger Geir Thomas Fossum, vd Beijer Byggmaterial.

Redaktionen