Nyheter

SKL-avtal ger prispressade bostäder i Leksand

I fredags togs första spadtaget för BoKloks första projekt inom SKL-avtalet. Projektet som byggs i Leksand omfattar 20 lägenheter med beräknad inflyttning augusti 2018. Förra vintern valdes BoKlok ut som ett av fyra bostadsföretag i Sveriges kommuner och landstings, SKL, bostadsupphandling.

– Nu kan över 900 kommunala bolag bygga prisvärda och tillgängliga hyresrätter som är upphandlade enligt LOU. Eftersom vi bygger i fabrik kan vi öka kapaciteten i takt med att vi får beställningar. SKL-avtalet är en viktig pusselbit för att kommunerna ska kunna erbjuda bostäder för alla, säger Bengt Fardelius, Chef affärer på BoKlok.

ab boklok

Syftet med upphandlingen är att skapa förutsättningar för kommunerna att snabbt kunna bygga bostäder på ett kostnadseffektivt sätt. Genom förnyad konkurrensutsättning inom ramen för avtalet kunde Leksandsbostäder anpassa projektet efter sina behov.

– Vi ville göra en del förändringar av husen utifrån platsens förutsättningar och BoKlok var väldigt lyhörda i den dialogen. Dessutom kunde de garantera kort leveranstid av husen. För oss som litet bostadsbolag var SKL-avtalet helt avgörande för att kunna bygga nytt eftersom vi har begränsade resurser att kunna handla upp på egen hand, säger Elisabet Nises-Look, VD på Leksandsbostäder.

Nästa projekt inom SKL-avtalet för BoKlok blir i Strängnäs. Byggstart sker i januari 2018.

Redaktionen