Nyheter

Nu öppnar nytt flaggskeppshotell i Flemingsberg

Den 15 november öppnar Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg, ett långtidshotell där alla lägenheter har eget kök. Hotellet är det första i området och bidrar både till minskad bostadsbrist och förbättrade rekryteringsmöjligheter för Stockholmsföretag.

 – För många växande företag i Stockholmsregionen är bostadsbristen ett rekryteringsproblem. Vi vill vara med och lösa det genom att erbjuda de bästa delarna av traditionell hotellverksamhet och permanent boende, säger Forenom Sveriges vd Mats-Erik Lidström.

Hotellkedjan Forenom är specialiserad på långtidsboende, även om många av gästerna är vanliga turister som bara vill besöka Stockholm en helg. Den 15 november öppnar Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg, som kommer att bli kedjans flaggskeppshotell.

ab flem

Hotellet har 205 rum på 15–55 kvadratmeter, alla med eget kök. En del rum har även tvättmaskin, dessutom finns en bokningsbar tvättstuga i huset.

– Forenom hjälper företag och deras anställda att hitta boenden för kortare och längre perioder och fungerar som ett smörjmedel både på bostads- och arbetsmarknaden. Vi ser till att våra gäster känner sig som hemma, även när de är borta, säger Mats-Erik Lidström.

Målgrupper för Forenom Aparthotel Stockholm South är exempelvis it-konsulter, byggnadsarbetare och sjukvårdspersonal som behöver tillfälligt boende under längre perioder, men även traditionella hotellgäster.

Flemingsberg är ett tillväxtområde som hittills har saknat ett hotell. Läget mitt emellan Stockholm och industristaden Södertälje är en knutpunkt för pendeltåg. I området finns flera universitet och högskolor, Karolinska Sjukhuset i Huddinge samt ett rättscentrum.

Forenom är marknadsledande bland långtidshotell i både Finland och Norge. Nu är målsättningen att hotellkedjan ska bli störst även i Sverige. Innan 2017 är slut kommer Forenom att ha mer än fördubblat sitt boendeutbud i Sverige, från 150 till 450 lägenheter.

Fakta Forenom Aparthotel Stockholm South
– 205 lägenheter på 15–55 kvadratmeter, alla med kök.
– Gångavstånd till Flemingsbergs station, 19 minuter från Stockholm C och 24 minuter från Södertälje C.
– I samma hus finns Medfit, Stockholms största rehab- och träningscenter, och det är gångavstånd till Ica Maxi.
– Rymlig takterrass.

Fakta Forenom:
Forenom hyr ut tillfälliga boenden till företag och privatpersoner. Kedjan erbjuder rum i lägenhetshotell eller hostels – men även möblerade lägenheter – för både kort och lång tid. Framför allt erbjuder Forenom en lösning för tillfällig arbetskraft från andra delar av landet eller världen – och ser till att bostadsbristen inte försvårar företags möjlighet att rekrytera.

– Omsatte 60 miljoner euro 2016.
– Finns i Sverige, Finland, Norge och Danmark.
– Erbjuder 5 000 lägenheter och rum i lägenhetshotell och hostels liksom fristående lägenheter.
– I Sverige finns Forenom i Flemingsberg, Bromma, Solna, Malmö, Norrköping och Linköping.
– I alla Forenoms lägenheter och rum finns kök.
– Etablerades i Helsingfors år 2000.
– Nordisk marknadsledare för lägenhetshotell och företagsbostäder sett till nettoomsättning och antal rum.
– Mer än 15 års erfarenhet som leverantör av boendelösningar för företag i Norden.

Redaktionen