Nyheter

Hotell blåser nytt liv i ikonisk byggnad i Varvsstaden

Våren 2019 öppnar Varvsstaden upp för sin första stora hyresgäst – hotellet StayAt Malmö Varvsstaden. Hotellet flyttar in i en historisk miljö med anor från Kockumstiden.

Varvsstaden i Malmö, tidigare det anrika Kockumsvarvet, utvecklas nu till en levande och attraktiv stadsdel. En av Varvsstadens många ikonbyggnader, Administrationsbyggnaden, det som tidigare var Kockums huvudkontor, blir snart ett nytt och spännande hotell. Här samsas nytänkande med ett varsamt omhändertagande av byggnadens historia. Under 2019 öppnar hotellet StayAt Malmö Varvsstaden.

ab varvs

– Vi är stolta över att kunna bidra till en fortsatt hållbar stadsutveckling av Malmö och att skänka nytt liv till viktiga kulturhistoriska miljöer i hjärtat av staden, säger Pia Andersson, vd Varvsstaden AB.

Varvsstaden AB har tillsammans med hotelloperatören StayAt och Wingårdhs Arkitekter lagt stor omsorg vid att tillvarata både områdets och byggnadens unika kvaliteter. Man vill levandegöra historien och föra berättelsen om Varvsstaden vidare in i framtiden.

– StayAt Malmö Varvsstaden blir ett modernt lägenhetshotell med 95 unika rum som kommer attrahera såväl affärsresenärer som turister till en miljö med både anor och inspiration från Kockumstiden, säger Daniel Stendahl, CEO på StayAt HotelApart.

Fakta om Varvsstaden:
Varvsstaden är en framtida stadsdel under utbyggnad som länkar samman Malmö City med Västra Hamnen. Området har sitt historiska ursprung i platsen för det anrika Kockums varvet, vars mest karaktäristiska byggnader också bevaras för att fyllas med nytt liv och innehåll.
Fullt utbyggt omfattar Varvsstaden mer än 350.000 m2 BTA attraktivt och hållbart stadsliv för livets alla behov.
Varvsstaden AB är ett av Peab och Balder samägt stadsutvecklingsprojekt i centrala Malmö.

Foto: Martin Thörnkvist
Redaktionen