Nyheter

Accountor vinner uppdrag för Logistri Fastighets AB

Accountor har vunnit det ekonomiska förvaltningsuppdraget för det nyligen börsnoterade fastighetsbolaget Logistri Fastighets AB.

Logistri Fastighets AB, ett av Pareto nybildat bolag, har förvärvat en portfölj av Alma Property Partners bestående av åtta lager- och lättindustrifastigheter i södra Sverige. Totalt omfattar beståndet cirka 100000 kvadratmeter. Fastigheterna är fullt uthyrda på långa hyresavtal med en genomsnittlig återstående löptid om cirka 15 år.

Logistri Fastighets AB förvaltas av Pareto som idag förvaltar nordiska fastigheter för cirka 35 miljarder kronor. Den svenska förvaltningen uppgår till cirka en miljon kvadratmeter, varav fyrtio procent består av logistik, lager- och lättindustrifastigheter.

aykiqzvte8s0tq62jv5y

Accountor har sedan 2005 specialistkompetens inom ekonomiskförvaltning för fastighetsbolag och kommer hantera ekonomifunktioner samt avisering åt Logistri Fastighets AB. Accountor är van vid att fastighetsbolag ofta kan göra snabba förändringar och har snabbt satt sig in i detaljerna och hanteringen i det nya bolaget.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Pareto, en ledande nordisk Investment Bank, har givit oss förtroendet att hantera den ekonomiska förvaltningen av deras senaste fastighetsbolag, säger Seppo Niva, tf vd för Accountor i Sverige.

– Med Accountors erfarenhet känner vi att vi hittat en trygg partner för att förstärka den viktiga ekonomifunktionen för vår fastighetsinvestering på den svenska marknaden, säger Ulf Attebrant, VD för Logistri Fastighets AB (publ) och ansvarig Business Manager på Pareto Business Management AB.

Accountor är en av de ledande aktörerna i norra Europa inom outsourcingstjänster och programvara för ekonomiförvaltning, bokföring och personalförvaltning i små och medelstora företag. Accountor har över 100 kontor i sju länder: Finland, Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna, Ukraina och Ryssland. Huvudkontoret finns i Helsingfors.

Accountor i Sverige är ett av de största bolagen inom redovisning och lön och har cirka 320 anställda konsulter som arbetar med löneadministration, redovisning, skatterådgivning och HR-tjänster. Bolaget har kontor på 9 orter: Stockholm (huvudkontor), Västervik, Gävle, Malmö, Lund, Göteborg, Uppsala, Karlstad och Karlskoga. www.accountor.se

Redaktionen