Nyheter

Fortsatt god orderingång för Fastec

Fastec har under hösten haft fortsatt god orderingång. Orderingången för kvartal 3 slutar på cirka 440 miljoner kronor och innefattar ett antal större order i södra och mellersta Sverige.

ab willys
I Lund har det erhållits order att på totalentreprenad bygga om- och tillbyggnad av en Willys-butik åt Axfood i Lund, BTA ca 3650 kvm.

Handelsområdet Stora Bernstorp i Burlöv fortsätter att utvecklas av RED, Rico Estate Development, som i samarbete med Fastec uppför nybyggnation av en Bauhaus på totalentreprenad, BTA ca 17 500 kvm. Medlemsföretag för dessa två byggentreprenader är Fastec Skåne.

I Stockholm har medlemsföretaget Fastec Stockholm vunnit en upphandling under LOU för nybyggnad på totalentreprenad av en gymnastik- och friidrottshall i samverkan med Telge Fastigheter i Södertälje, BTA ca 5000 kvm.

Åt NP3 i Östersund bygger Fastec Jämtland på totalentreprenad ny butik för Swedol, BTA ca 1750 kvm.
I Norrköping, Ingelsta, bygger Fastec Sverige på totalentreprenad om div. butiker i samarbete med RED Rico Estate Development, BTA ca 6 000 kvm.

Projektering och byggnationer är påbörjade i alla projekten och färdigställs från sommaren 2018 till och med våren 2019. Färdigställande av Bauhaus sker kvartal 4, 2018.

Fastec har under sitt förlängda räkenskapsår på 18 månader hittills haft en försäljning på totalt 1 816 mkr eller årets första nio månader, rekordhöga 1 356 mkr.

– Vi är jätteglada för det förtroende våra befintliga och nya kunder visar oss. Försäljningen är bra fördelad över landet vilket gör att beläggningen ,just nu, är bra hos alla medlemsföretag i kedjan, säger marknadschef Erik Lindmark.

– Vi fortsätter jobba varje dag för att uppfylla våra kunders behov så att vi även i fortsättningen ska vara deras val när det gäller byggnader inom handel, sport och industri, avslutar Erik.

Fakta:
Fastec är ett rikstäckande byggföretag med franchisekoncept. Kedjan har idag 10 st medlemsföretag.
Kedjan omsätter ca 900 mkr och har totalt ca 130 anställda.  Fastec är specialiserade på byggprojekt för handel, idrott och industri. Fastec’s supportkontor i Skellefteå hanterar allt från marknadsföring och offertarbete till projektering och produktutveckling. Medlemsföretagen ansvarar för lokal försäljning och byggande.

Redaktionen