Nyheter

Nya Södertälje sjukhus finalist i Årets Miljöbyggnad 2017

Nya Södertälje sjukhus är finalist i Årets Miljöbyggnad 2017.
Utmärkelsen för Årets Miljöbyggnad 2017 har tagits fram av Sweden Green Building Council med syftet att belöna det bästa projekt som certifierats enligt Miljöbyggnad under det gångna året och samtidigt premiera hållbart byggande i Sverige. Under en gala den 23 november i Stockholm koras vinnarna.

– Att arbeta med miljöfrågor är en viktig del i vårt arbete, särskilt vid om-och nybyggnation. Guldcertifieringen av sjukhuset var ett kvitto på att vi fokuserat på rätt saker och byggt ett hållbart sjukhus för framtidens hälso- och sjukvård. Det är glädjande att vårt hårda arbete med Södertälje sjukhus nu uppmärksammas, säger Paul Lindquist, styrelseordförande för Locum.
ab nss

– Guldcertifieringen 2016 innebär ett stort steg mot ett för Locum viktigt miljömål. Att vara finalist i Årets Miljöbyggnad 2017 visar att vi fortsätter i rätt riktning i arbetet med att minska vår miljöpåverkan och att skapa hållbara, klimatneutrala fastigheter. En eloge till Nya Södertäljesjukhusprojektet för sitt betydelsefulla arbete. Ett viktigt tillskott i vårt fastighetsbestånd, säger Sam Höglund, biträdande förvaltningsdirektör på Locum.

Finalisterna för Årets Miljöbyggnad 2017

  • Universitersitetsbibliotek (Karlstad)
  • Greenhouse Augustenborg (flerbostadshus, Malmö)
  • Nya Södertälje Sjukhus (sjukhus, Södertälje)

    Redaktionen