Nyheter

Skanska säljer vårdboende i Angered för cirka 240 miljoner kronor

Skanska har sålt ett vårdboende i Angered, Göteborg, under uppförande för cirka 240 miljoner kronor. Köpare är Northern Horizons vårdfastighetsfond och hyresgäst blir Ambea.

Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det fjärde kvartalet 2017. Tillträde sker i samband med färdigställande, våren 2019.

Projektet omfattar ett äldreboende med 72 lägenheter på fem våningar beläget i Angereds centrum. Vårdboendet om cirka 5300 kvadratmeter är utvecklat av Skanska i samarbete med Ambea och utgör första delen i en stor satsning på nya bostäder i stadsdelen från flera aktörer. Skanska kommer även att bygga lägenheter i regi av BoKlok i området.

ab angered

– Efter flera års hårt arbete från oss, staden och våra samarbetspartners är vi nu glada och stolta över att vara igång med byggandet av ett nytt äldreboende i Angered och därmed kunna bidra till utvecklingen av det nya bostadsområdet vid Angered centrum, säger Henna Alexandersson, projektutvecklare, Skanska Sverige.

Avsikten är att byggnaden ska certifieras enligt LEED Gold. Miljöcertifieringssystemet LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) har fokus på energiförbrukning och hållbara materialval.

– Vi är mycket glada över att genomföra ännu en affär med Skanska och att etablera oss i Göteborg. Denna fastighet passar väl in i vår strategi att förvärva äldreboenden av högsta kvalitet på tillväxtorter i Sverige, säger Christopher af Trampe, Sverigechef, Northern Horizon.

Byggnadsarbetena har påbörjats och projektet planeras att färdigställas under det första kvartalet 2019.

Redaktionen